Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Η Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία των κρατών-μελών

02 Δεκεμβρίου 2016 17:19

Μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία των κρατών-μελών στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους στέλνει η Κομισιόν, μία ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για τα Ίμια και την ΝΟΤΑΜ για την αποστρατικοποίηση της Κάσου.


Σε δηλώσεις της στο EurActiv, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάγια Κοτσιγιάντσιτς διαμήνυσε στην Άγκυρα ότι θα πρέπει να αποφεύγει κάθε είδους τριβές, απειλές ή ενέργειες που στρέφονται σε βάρος των κρατών-μελών και ζημιώνουν τις σχέσεις καλής γειτονίας.
“Η ΕΕ προτρέπει την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά ενός μέλος-κράτους και πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών”, τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι αρνητικές δηλώσεις που προξενούν κακό στις σχέσεις καλής γειτονίας πρέπει να αποφεύγονται.
Επιπλέον, σημείωσε η κ. Κοτσιγιάντσιτς, η ΕΕ υπογραμμίζει την ανάγκη η Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία των κρατών-μελών στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους.

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr