Ιστορικό παγκόσμιο «χρυσό»

29 Ιουλίου 2011 18:24

για την Εθνική πόλο γυναικών. Είναι ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος για ελληνική ομάδα οποιουδήποτε αθλήματος (σε επίπεδο ανδρών/γυναικών)

Την κορυφή του κόσμου απολαμβάνει η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση. Η εθνική ομάδα πιστοποίησε την ανωτερότητά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, νικώντας στον τελικό την Κίνα με 9-8, και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο. Είναι ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος για ελληνική ομάδα οποιουδήποτε αθλήματος (σε επίπεδο ανδρών/γυναικών) και ταυτόχρονα η κορυφαία επιβεβαίωση για τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Κίνα): 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

Τα γκολ:

ΚΙΝΑ: Πινγκ Λιου 2, Γι Γουάνγκ 2, Τζιν Χε, Φέι Τενγκ, Γιουτζούν Σουν, Ντονγκλούν Σονγκ

ΕΛΛΑΔΑ: Ρουμπέση 3, Ασημάκη 3, Μανωλιουδάκη, Μελιδόνη, Λιόση

Συγχαρητήρια Παπούλια, Παπανδρέου και Γερουλάνου

Συγχαρητήριο μήνυμα απηύθυνε ο πόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στη Σανγκάη.

Το μήνυμα του κ. Παπούλια έχει ως εξής:

«Θερμότατα συγχαρητήρια για την κορυφαία σας διάκριση που ανέβασε τη χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του υγρού στίβου. Μας κάνατε όλους πολύ υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας πως ο ελληνικός αθλητισμός, με επίμονη δουλειά και πίστη στην αξία του, μας χαρίζει νίκες, συλλογικό ενθουσιασμό και ελπίδα».

Τα συγχαρητήριά του προς τα κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο, που πέτυχαν τη «χρυσή» νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στη Σανγκάη, απηύθυνε με δήλωσή του από την Άρτα, όπου βρίσκεται, και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Μας έκαναν περήφανους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Η επιτυχία σας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης μας έκανε όλους περήφανους», τονίζει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Αναλυτικά, ο κ. Γερουλάνος αναφέρει στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του: «Η επιτυχία σας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης μας έκανε όλους περήφανους! Σε μια περίοδο που ο ελληνικός αθλητισμός δοκιμάζεται από φαινόμενα διαφθοράς, όπως οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες, μας θυμίσατε τον αθλητισμό που θέλουμε και για τον οποίο αγωνιζόμαστε. Τον αθλητισμό όπου το ταλέντο και η σκληρή και συστηματική δουλειά αναγνωρίζονται κι έχουν αποτελέσματα. Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία το επόμενο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!"

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos