Δεκάδες νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Νιγηρία

18 Ιουλίου 2015 11:23

Τουλάχιστον δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Νταματούρου της Νιγηρίας, την Παρασκευή, σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν από νεαρά κορίτσια, τα οποία παρίσταναν κατοίκους της περιοχής, που προετοιμάζονταν για τον εορτασμό της μουσουλμανικής εορτής Εϊντ αλ-Φιτρ.

Η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει αυξήσει τη χρήση νεαρών γυναικών για τη διεκπεραίωση βομβιστικών επιθέσεων. Η εκστρατεία τρόμου που έχουν εξαπολύσει οι ένοπλοι αντάρτες έχει προκαλέσει τον θάνατο 15.000 ατόμων και τον εκτοπισμό ενάμισι εκατομμυρίου κατοίκων της Νιγηρίας από το 2009.

Η επίθεση έλαβε χώρα μόλις λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του νέου Νιγηριανού προέδρου Μουχαμάντου Μπουχάρι στην Ουάσιγκτον, όπου θα συνομιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Μπουχάρι θα επιχειρήσει τη Δευτέρα να προωθήσει το αίτημα για αμερικανική βοήθεια κατά της τζιχαντιστικής βίας.

Οπως δήλωσαν κάτοικοι της πόλης Νταματούρου, δύο εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε χώρο προσευχής, σκοτώνοντας δύο άτομα, ενώ η τρίτη επίθεση πραγματοποιήθηκε λεπτά αργότερα δίπλα σε τζαμί, όπου έχασαν τη ζωή τους ένδεκα ακόμη άτομα. Ο επίτροπος της τοπικής αστυνομίας, Μάρκους Ντανλάντι, ανέφερε ότι υπήρξαν δεκαπέντε τραυματίες. Ακόμη μία αιματηρή επίθεση είχε σημειωθεί την Πέμπτη το απόγευμα στη γειτονική πόλη Γκόμπε, όπου σκοτώθηκαν 49 άτομα. Το φετινό Ραμαζάνι σημαδεύτηκε από αμέτρητες βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις σε τζαμιά.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos