Η εξαιρετική άμυνα «έδωσε» το ροζ φύλλο αγώνα στον ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ (Βίντεο)

23 Φεβρουαρίου 2015 19:18

Νίκη «χρυσάφι» πέτυχε ο ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Δ. Βικέλας» για τον Α΄ όμιλο του Ανδρικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Κυκλάδων, όπου επιβλήθηκε του Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ με 57-41.


Η νίκη αυτή δίνει σαφές προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Αραβοσιτά για την κατάληψη ενός εκ των δύο προνομιούχων πρώτων θέσεων και την πρόκριση στην επόμενη φάση του F-4.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα (σκορ 7-9) θύμιζε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος με τις δύο ομάδες αρκετά νευρικές και πάρα πολύ άστοχες. Οι πόντοι «έρχονταν» με το σταγονόμετρο και αν δεν υπήρχαν κάποιες εντυπωσιακές αμυντικές ενέργειες, δεν θα είχαμε κάτι να θυμόμαστε από αυτό το πρώτο τέταρτο του ματς.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο (σκορ 13-6) η άμυνα των γηπεδούχων «έσφιξε» ακόμη περισσότερο και οι Μυκονιάτες δεν είχαν τρόπους να απειλήσουν σημαντικά το καλάθι του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ. Με ένα εκπληκτικό Αληφραγκή μέσα στην ρακέτα κι έναν Κακούρη σωστό «κομάντο» στην περιφέρεια οι Συριανοί αποφάσισαν να «δείξουν» ποιος θα είναι το αφεντικό.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ να διευρύνει ακόμη περισσότερο την διαφορά, η οποία έφτασε ακόμη και τους 12 πόντους, όμως ένα «μπλακ - άουτ» των κιτρινόμαυρων, είχε ως αποτέλεσμα σε ένα τρίλεπτο η διαφορά να πέσει στους 4 πόντους κι ένα φανταστικό τρίποντο του Κέφη στην εκπνοή να φέρει τις δύο ομάδες σε απόσταση βολής (32-31).

Η τελική ευθεία της αναμέτρησης είχε για πρωταγωνιστές τους παίχτες του Γιώργου Αραβοσιτά. Παπαφωτιού, Παλαιολόγος, Βασιλειάδης και Αληφραγκής είχαν πολλά να «πουν» ακόμη κι έδωσαν την «χαριστική» βολή στο συγκρότημα του Δημήτρη Σκόρδου. Μία τεχνική ποινή σε διαμαρτυρία για φάουλ κι ένα αντιαθλητικό φάουλ σε προσπάθεια του Βασιλειάδη στον αιφνιδιασμό, «λύγισαν» την ψυχολογία των Μυκονιατών. Η διαφορά «άγγιξε» και τους 20 πόντους, για να μειωθεί στο τελικό 57-41, όταν ο ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ «έσβησε» τις μηχανές.

Ο Γιώργος Αραβοσιτάς είχε την ευτυχία να «δει» σε εκπληκτική μέρα τον σέντερ της ομάδας Θοδωρή Αληφραγκή, «γέννημα - θρέμμα» της παραγωγικής διαδικασίας των Ακαδημιών της ομάδας, ο οποίος με 16 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 κοψίματα «κυριάρχησε» στις δύο ρακέτες.

Σε απόδοση τον ακολούθησε ένα ιδανικό «κουαρτέτο» αποτελούμενο από τους Παπαφωτίου (15 π.), που «μίλησε» όταν έπρεπε, Κακούρη (5 π. - 3 κλ.), ο οποίος «έδειξε» καρδιά και «κατέθεσε» πάθος, Βασιλειάδη (7 π.), που κατεύθυνε μαεστρικά την ομάδα στα δύσκολα και «πιστώνεται» την τελική αντεπίθεση των γηπεδούχων στο τελευταίο δεκάλεπτο, και Παλαιολόγο (8 π.), ο οποίος αποτελεί «σταθερή» αξία στο οπλοστάσιο του Γιώργου Αραβοσιτά και συνεχώς βελτιώνεται αγωνιστικά παιχνίδι με το παιχνίδι.

Ιδανικό «ντεμπούτο» πραγματοποίησε ακόμη ένα αθλητής προερχόμενος από το παιδικό τμήμα της ομάδας, ο Γιάννης Καπέλλας, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία που του πρόσφερε ο προπονητής και με τρίποντο στην εκπνοή έδωσε άλλο «τόνο» στην εξέδρα και γέμισε με ικανοποίηση τον πρόεδρο της ομάδας Αντώνη Βαρθαλίτη και τον προπονητή του στο παιδικό τμήμα Μιχάλη Μανανά.

Από την ομάδα του Δημήτρη Σκόρδου, που έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία και την ανοχή τους στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, όπως ισχυρίζεται, ξεχώρισε ο νεαρός Κυπριτίδης με 14 π. με περίσσιο θράσος στην επίθεση και ο Θεοφίλου με 13 π.

Η διαιτησία του Μαρουδιά Ιάκ. και τόσο του Ρούσσου Στ. «άφησε» με παράπονα τους φιλοξενούμενους, γνώμη μας όμως είναι ότι δεν έκρινε τον νικητή της αναμέτρησης.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περί τους 110 φιλάθλους.

Τα 10λεπτα: 7-9, 13-6, 12-16, 25-10.

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Αραβοσιτάς Γ.): Καπέλλας Ιωάν. 3 π., Κακούρης Αθ. 5 π. - 3 κλ., Παλαιολόγος Ευάγγ. 8 π., Γαβιώτης Ηλ. 2 π., Πάπιτσης Π., Βιτάλης Ιωσ., Βασιλειάδης Εμμ. 7 π., Ρούσσος Ιωάν., Αραβοσιτάς Γ., Παπαφωτίου Δ. (αρχ.) 15 π., Αλιφραγκής Θ. 16 π. - 5 κοψ, Δαρζέντας Ν.1 π. - 3 κόψ.

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ (Σκόρδος Δ.): Κουτσούκος Γ., Μπάλλας Γ., Υφαντίδης Γ. 2 π., Κυπροτίδης Στ. 14 π., Θεοφίλου Οδ. 13 π., Σαμανόγλου Αν., Καραγκούνης Γ. 3 π. - 3 κοψ., Κονταρίνης Αθ. 2 π. - 1 κοψ., Κολιούλης Αλ., Βασίλιεφ Π. 2 π., Κέφης Ιωάν. 5 π.

«Ελπίδες» για το προσεχές μέλλον

Την Κυριακή το πρωί επίσης στο ίδιο γήπεδο η ομάδα Παίδων του ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ τέθηκε αντιμέτωπη με την αντίστοιχη του Α.Ο. ΑΝΔΡΟΥ στα πλαίσια του Α΄ ομίλου του Πρωταθλήματος Κυκλάδων και επικράτησε με 66-38.

Εξαιτίας των πολλών απουσιών για λόγους υγείας δόθηκε η ευκαιρία στον κόουτς Μιχάλη Μανανά να ενσωματώσει στην παιδική ομάδα αθλητές μικρότερων τμημάτων και να τους δώσει την ευκαιρία αγωνιστικών εμπειριών επίσημων παιχνιδιών. Επίσης, «δούλεψε» αρκετά σχήματα και συστήματα για να «βγάλει» τα δικά του αγωνιστικά συμπεράσματα.

Στο πρώτο μισό (σκορ 27 - 16) και οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά νευρικά - ίσως φταίει και το πρώιμο της ώρας, αλλά και η κόπωση των παιχτών της ΑΝΔΡΟΥ από τον Σαββατιάτικο απογευματινό αγώνα με τους πρωτοπόρους του Α.Ο. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί μέτριο θέαμα και πολλά άστοχα σουτ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο (σκορ 24-12) οι «κιτρινόμαυροι» απέδωσαν όμορφο μπάσκετ και ικανοποίησαν εν μέρει τον προπονητή τους. Στο τέταρτο δεκάλεπτο (σκορ 15-10) αγωνίστηκαν ως επί το πλείστον οι «μικροί» και των δύο ομάδων και ομολογουμένως «άφησαν» καλές και ελπιδοφόρες εντυπώσεις.

Ο κόουτς Μιχάλης Μανανάς είδε τους «έμπειρους» Ξένο, Παχή, Φωστέρη και Ξαγοράρη να ηγούνται των νικητών, ενώ τους ακολούθησαν σε απόδοση οι Λειβαδίτης και Τάνταλος. Με πολλές καλές ενέργειες οι αθλητές προερχόμενοι από το τμήμα mini Μανανάς, Κολσούζογλου και Τρούλος.

Ο Κυριάκος Μουστάκας από την άλλη είχε στην ομάδα έναν εξαιρετικό Σπυριδάκη με 14 π., ενώ καλή απόδοση είχαν και οι Σαλιάϊ, Κορόνι και Κάϊο. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η ομάδα της ΑΝΔΡΟΥ αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από παίδες γεννημένους από το 2002 και μετά και είναι σίγουρο πως αν δουλευτούν σωστά και αποκτήσουν εμπειρίες, θα παρουσιάσουν ένα όμορφο και μαχητικό σύνολο στο προσεχές μέλλον.

Πολύ καλή η διαιτησία των Ρούσσου Στ. και Σαμοθράκη Άγγ.

Τα 10λεπτα: 16-7, 11-9, 24-12, 15-10.

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Μανανάς Μ.): Μανανάς Χ. 1 π., Ρούσσος Π., Κολσούζογλου Κ. 4 π., Καπέλλας Ιωάν. 3 π., Ξένος Οδ. (αρχ.) 14 π., Παχής Γ. 10 π., Ξαγοράρης Ιωσ. 12 π., Λειβαδίτης Αθ. 5 π., Κωστόπουλος Δ., Φωστέρης Δ. 10 π., Τρούλος Ηλ., Τάνταλος Απ. 7 π.,

Α.Ο. ΑΝΔΡΟΥ (Μουστάκας Κ.): Ρούτσι Μπ. 2 π., Μπέλλο Αλ. 3 π., Δεληγιώργης Π., Μπαρντό Μ., Κωνσταντής Β. 2 π., Σαλιάϊ Ελ. 5 π., Σπυριδάκης Θ. 14 π., Μενδρινός Χ. 2 π., Κορόνι Εμμ. 5 π., Ανύσης Β., Κάιο Ερ. - Ι. 5 π., Μηνοπέτρος Γ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΗ ΣΥΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos