Αυλαία με ρεκόρ συμμετοχών στο 10ο Πανκυκλαδικό

23 Ιουνίου 2015 14:03

Το στοίχημα κερδήθηκε και η Σύρος 2002 με την στήριξη του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν άψογα το επετειακό ''10ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου''.

 

Περισσότεροι από 2000 γονείς και παιδιά έδωσαν χθες το βροντερό παρών στη φαντασμαγορική τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι το Πανκυκλαδικό Τουρνουά είναι η διοργάνωση που μπορεί ενώσει όλα τα νησιά μεταξύ τους, διαδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα του ''Ευ αγωνίζεσθαι''.

Δεκαέξι ομάδες από οκτώ νησιά και πάνω από 700 μικροί ποδοσφαιριστές πλημμύρισαν τα γήπεδα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, τιμώντας τα γενέθλια του Πανκυκλαδικού που έκλεισε τα δέκα του χρόνια με ρεκόρ συμμετοχών.

Τονίζουμε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας ανήκει στους εθελοντές που πλαισίωσαν το Πανκυκλαδικό και ανά πάσα στιγμή έδιναν την λύση σε κάθε πρόβλημα που πήγαινε να παρουσιαστεί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Αίαντας Σύρου ήταν η ομάδα που κατέκτησε την πρωτιά στις δύο κατηγορίες που υπάρχει βαθμολογία. Στην κατηγορία 2002-2003, την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Παναθηναϊκός Σύρου και την τρίτη η ομάδα του ΠΑΣ Νάξου Α'. Στην κατηγορία 2004-2005 την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Νέος ΑΟ Σύρου και την τρίτη ο Παμμηλιακός.

Το βραβείο ''Ευ αγωνίζεσθαι'' απονεμήθηκε στον Νηρέα Πάρου για τη συνολική του παρουσία σε όλα τα Πανκυκλαδικά Τουρνουά.

Εν μέσω μεγάλης συγκίνησης έγινε ειδική βράβευση στον μικρό ποδοσφαιριστή του Πανσιφναϊκού Α.Ο. Λουτσιάνο Μπαρίμι που η παρουσία του έδειξε το μεγαλείο ψυχής που διαθέτει (συγχαρητήρια σε αυτόν και την οικογένεια του).

Τιμητικές πλακέτες επίσης απονεμήθηκαν στον μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης και πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ρένο Φρέρη, στον εμπνευστή και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Πανκυκλαδικού κ. Δημήτρη Κάμπαξη και φυσικά στον Γιάννη Χλωρό που εκπροσώπησε τον ΠΣΑΠ και πρόσφατα έχει τιμηθεί από τον ΟΠΑΠ και πολλούς άλλους φορείς για το fair play που εφάρμοσε σε έναν κρίσιμο αγώνα πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.

Όσον την μπλε κάρτα που θεσπίστηκε για πρώτη φορά φέτος στο τουρνουά αφορά και στην χρήση της οποία διαπιστώθηκαν κενά και προβλήματα, αναφέρουμε ότι η Οργανωτική Επιτροπή φέρει ακέραια την ευθύνη για τα όποια λάθη και παραλήψεις διαπιστώθηκαν. Τονίζουμε ότι η μπλε κάρτα θα πρέπει να επιβραβεύει την τήρηση του fair play, χωρίς να αλλοιώνει αγωνιστικά αποτελέσματα, πράγμα που θα δουλέψουμε στο μέλλον.

Μην ξεχνάμε ότι για εμάς τους διοργανωτές και για την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων το Πανκυκλαδικό είναι η διοργάνωση που επιδιώκει την χαρά του μικρού αθλητή μέσα από το ποδόσφαιρο ως παιχνίδι. Αγωνιζόμαστε και παραμένουμε μακριά από σκοπιμότητες, με το σκορ των αγώνων να περνά σε δεύτερη μοίρα. Και κάπου εδώ στέλνουμε το μήνυμα σε όλους αυτούς που θέλουν να διακριθούν μέσα από την αγνή αυτή διοργάνωση ότι δεν χωρούν στην οικογένεια που λέγεται Πανκυκλαδικό. Τους παρακαλούμε να αναζητήσουν συμμετοχή σε ανάλογα τουρνουά που έχουν μοναδικό σκοπό των ανταγωνισμό και την διάκριση και μοναδικό κριτήριο διάκρισης τη νίκη. Παραμένουμε πιστοί και αμετακίνητοι σε όσα πιστεύουμε και έχουμε σαν όραμα γι αυτή την διοργάνωση, την οποία δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε από τους «επίδοξους πρωταθλητές» με κάθε τρόπο.

Στο τέλος της τελετής λήξης η σημαία του Πανκυκλαδικού παραδόθηκε στις τρεις ακαδημίες της Πάρου (Νηρέα, Μαρπησσαϊκό και ΑΟ Πάρου) που από κοινού θα διοργανώσουν το 11ο Πανκυκλαδικό, στο οποίο θα έχει εντελώς διαφορετική μορφή από αυτή που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια. Ραντεβού λοιπόν του χρόνου στη Πάρο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos