Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 - Psts.gr

Για την ιδία υπόθεση είχε προηγηθεί σύλληψη -3- ημεδαπών για παράνομες χωματουργικές εργασίες

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι συζητήσεις για σχέδια διακοπών σε κάποιο νησί πυκνώνουν.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χθες αργά το βράδυ οι αστυνομικές αρχές του νησιού προχώρησαν στην σύλληψη του προϊσταμένου της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου, όχι με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία (χρηματισμός κλπ.), αλλά για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εν αναμονή του Πάσχα η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει τους καταναλωτές της περιφέρειας μας ότι λόγω των μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων ζωικής προέλευσης που θα καταναλωθούν τις ημέρες των εορτών, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά και στη διαχείριση των τροφίμων.

Τα σφάγια αμνών και εριφίων πρέπει να φέρουν τις σημάνσεις καταλληλότητας (σφραγίδες της χώρας προέλευσης, του σφαγείου καθώς και του είδους του ζώου) και να είναι καθαρά δίχως οσμές.
Τα σφάγια τρίτων χωρών (π.χ. από την Π.Γ.Δ.Μ. - FYROM) φέρουν καφέ σφραγίδες ενώ αυτά της Ε.Ε. κυανοπράσινες.
Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι σφάγια άνευ σημάνσεων καταλληλότητας ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ και είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ, εγκυμονούν κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία διότι δεν έχουν ελεγχθεί από κτηνίατρο. Τα σφάγια αυτά σφάζονται σε μη εγκεκριμένους χώρους δίχως να τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Παρόλο που τα σφάγια αυτά διατίθενται σε χαμηλότερη τιμή ουσιαστικά είναι ακριβότερα, διότι δεν έχουν υποστεί ψύξη και ωρίμανση που μειώνουν το βάρος του τελικού προϊόντος.
Τα συσκευασμένα τρόφιμα ζωικής προέλευσης πρέπει επί της συσκευασίας να έχουν την ωοειδή σήμανση με τον κωδικό της εγκατάστασης παραγωγής τους. Στον κωδικό αναγράφονται τα αρχικά της χώρας παραγωγής (π.χ. FR για Γαλλικά, GR ή EL για Ελληνικά, κ.α.).
Τα κατεψυγμένα τρόφιμα (ζωικά έντερα, πατσάδες, μπόλιες κ.λπ) μπορούν να διατίθενται για λιανική πώληση, είτε στην αρχική τους κατάσταση (κατεψυγμένα) είτε ως αποψυγμένα με την προϋπόθεση να αναγράφεται εμφανώς στο σημείο πώλησης ότι πρόκειται για κατεψυγμένα προϊόντα που έχουν αποψυχθεί. Τα αποψυγμένα αυτά προϊόντα δε θα πρέπει να επανακαταψύχονται.
Τα αυγά φέρουν στη συσκευασία κωδικό ωοσκοπικού κέντρου – κέντρου συσκευασίας και κάθε ένα αυγό έχει σφραγιστεί με τον κωδικό της εκτροφής που έχει την μορφή Αριθμός μεθόδου εκτροφής(1,2 ή 3), EL(για τα ελληνικά) 81 (Δωδ/σα, κάθε νομός έχει άλλο κωδικό) 00xx (αύξων αριθμός εκτροφής).. π.χ, 1 EL8100006, 2 NL 4500009
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής με τις συναρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν σε ελέγχους της αγοράς για τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων στο Πασχαλινό τραπέζι των καταναλωτών.

Ο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κατάστημα με είδη κυνηγίου, ιδιοκτησίας 33χρονου και σε αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2.652) κροτίδες. Δράστης συνελήφθη.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγνωστοι δράστες, παραβίασαν πόρτα οικίας 67χρονης υπηκόου Ελβετίας και αφαίρεσαν κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, καθώς και χρηματικά ποσά.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περιστατικό κλίσης λόγω εισροής υδάτων από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία του Ε/Γ – Ο/Γ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ”, το οποίο είναι πρυμνοδετημένο πλησίον της πύλης Ε4 του Λιμένα Πειραιά, ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έληξε η απεργιακή κινητοποίηση των ΜΜΕ, καθώς σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών oi κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου θα συνεχιστούν με άλλες μορφές.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τις συναρμόδιες επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σελίδα 1 από 2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos