Στοίχημα: Προβάδισμα για Μονακό - Περνά απ' το Ζάγκρεμπ η Λυών

22 Νοεμβρίου 2016 16:05

Σέντρα σήμερα στην πέμπτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ορισμένες ιδιαίτερα κρίσιμες αναμετρήσεις. Θα μας απασχολήσουν δύο παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ενώ προτάσεις στοιχήματος προκύπτουν απ' το Champions League της FIBA, αλλά και τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας.

Άσσος με κάλυψη στο Πριγκιπάτο

Ξεκινάμε τα προγνωστικά Champions League με την αναμέτρηση Μονακό – Τότεναμ, όπου επιλέγουμε τον 1 DNB σε απόδοση 2.05 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Ένας πόντος σήμερα είναι αρκετός για τη Μονακό, που τα πηγαίνει περίφημα μέχρι στιγμής στη φετινή διοργάνωση και δικαιούται να πάρει την πρόκριση. Είναι αήττητη έπειτα από τέσσερις αγώνες με ρεκόρ 2-2-0 και βρίσκεται στην πρώτη θέση με 8 πόντους, στο +2 απ' τη Λεβερκούζεν και στο +4 απ' τη σημερινή αντίπαλο, Τότεναμ, την οποία έχει κερδίσει στο Λονδίνο. Οι Μονεγάσκοι παίζουν για δύο αποτελέσματα απόψε, αφού και η ισοπαλία θα τους φέρει μαθηματικά στην επόμενη φάση, ενώ αν κερδίσουν και παράλληλα η Λεβερκούζεν δεν πάρει «τρίποντο» εκτός έδρας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τότε θα έχουν εξασφαλίσει οριστικά και την πρωτιά! Επέστρεψαν απ' τη διακοπή χωρίς να χάνουν σε τίποτα το ρυθμό τους, αφού πέρασαν με εντυπωσιακό τρόπο απ' την έδρα της ουραγού Λοριάν (0-3). Ήταν η τέταρτη φορά στις τελευταίες έξι αγωνιστικές όπου η Μονακό πιάνει πολύ μεγάλο σκορ, αφού είχαν προηγηθεί το 0-7 επί της Μετς και το 6-2 επί της Μονπελιέ. Είναι μακράν η κορυφαία επίθεση της κατηγορίας με 39 γκολ σε 13 ματς, δηλαδή ακριβώς 3 ανά παιχνίδι! Ειδικά εντός έδρας πετάει «φωτιές» με επιμέρους σκορ 18-4 στα τελευταία πέντε ματς σ' όλες τις διοργανώσεις στο Πριγκιπάτο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διατήρησε ανέπαφη εστία στα 5/7 τελευταία ματς Champions League στο γήπεδο της.

Απ' την άλλη, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης σήμερα για την Τότεναμ, η οποία οφείλει να περάσει απ' το Πριγκιπάτο αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα οι Λονδρέζοι κινδυνεύουν άμεσα με αποκλεισμό, ανεξαρτήτως της εξέλιξης στο ματς που θα έχει προηγηθεί στη Μόσχα (ΤΣΣΚΑ – Λεβερκούζεν). «Must win» χαρακτήρισε την αποψινή συνάντηση στο «Louis II» ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο, που συμπλήρωσε: «Οφείλουμε να βρούμε έναν τρόπο να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε ότι η Μονακό είναι μια φανταστική ομάδα, αλλά εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή εκτός απ' το να κερδίσουμε. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται ισορροπία, αλλά δεν αποκλείεται να χρειαστεί να πάρουμε κάποια ρίσκα». Μόλις 2 γκολ έχει σκοράρει η Τότεναμ στα τέσσερα ματς του ομίλου (1-1-2), βρίσκεται στην τρίτη θέση με 4 πόντους, στο -2 απ' τη Λεβερκούζεν κόντρα στην οποία δε σκόραρε στα δύο ματς που προηγήθηκαν (0-0 εκτός, ήττα 0-1 εντός). Γενικά οι Λονδρέζοι δυσκολεύονται πολύ στο σκοράρισμα στο Champions League, χαρακτηριστικό είναι ότι δε σημείωσαν πάνω από 1 γκολ στα τελευταία 8 παιχνίδια για τη διοργάνωση. Θα πάμε με τον άσσο με κάλυψη.

Περνά απ' το Ζάγκρεμπ η Λυών

Συνεχίζουμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λυών, όπου επιλέγουμε το -1 της Λυών σε απόδοση 1.95 (Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Λυών με δύο γκολ διαφορά και πάνω. Αν η Λυών κερδίσει με ένα γκολ διαφορά, τότε το ποντάρισμα επιστρέφεται). Πολύ δύσκολα τα πράγματα για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που ακόμη κι αν κερδίσει σήμερα, ουσιαστικά δεν έχει ελπίδες για να συνεχίσει στην Ευρώπη. Αυτό διότι βρίσκεται δίκαια στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 4/4 ήττες, αν κερδίσει σήμερα θα μειώσει στο -1 απ' την τρίτη Λυών, όμως την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γιουβέντους και είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν έχει πολλές ελπίδες να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Το κλίμα δεν είναι καλό στους Κροάτες, που επέστρεψαν απ' τη διακοπή με εντός έδρας γκέλα 1-1 κόντρα στην Ίστρα και είδαν την απόσταση απ' την πρωτοπόρο Ριέκα να μένει στους 6 πόντους. Η Ντιναμό είναι η μοναδική ομάδα της φετινής διοργάνωσης που δεν έχει σκοράρει και το ακόμη πιο περίεργο στατιστικό στοιχείο είναι ότι έχει σουτάρει μόλις τρεις φορές εντός εστίας σε τέσσερα ματς! Γενικά απέχει απ' το σκοράρισμα στα τελευταία έξι ματς για τους ομίλους του Champions League και σήμερα είναι κι αυτός ένας εκ των στόχων της.

Ένας πόντος απόψε είναι αρκετός για τη Λυών, που ακόμη κι αν χάσει είναι «αγκαλιά» με την τρίτη θέση και τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό διότι ακόμη κι αν δεν πάρει τίποτα στο Ζάγκρεμπ, την τελευταία αγωνιστική η Ντιναμό παίζει εκτός έδρας με τη Γιουβέντους και είναι μάλλον βέβαιο ότι δεν μπορεί να κερδίσει μέσα στο Τορίνο. Οι «λυονέ» με ισοπαλία εξασφαλίζονται και μαθηματικά, ενώ αν κερδίσουν θα περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα (Σεβίλλη-Γιουβέντους) για να δουν αν θα έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μια εξόχως δύσκολη αποστολή. «Είναι δύσκολο να πω πόσες ελπίδες έχουμε για μια απ' τις δύο πρώτες θέσεις. Οφείλουμε να είμαστε υπομονετικοί και να εξασφαλίσουμε πρώτα τη δική μας νίκη, η οποία θα μας φέρει σίγουρα στο Γιουρόπα Λιγκ», επεσήμανε ο Μπρούνο Ζενεσιό. Ο έμπειρος προπονητής είδε την ομάδα του να περνάει με 0-1 απ' τη δύσκολη έδρα της Λιλ την περασμένη Παρασκευή, αποτέλεσμα που δε συνοδεύτηκε από κάποια φοβερή εμφάνιση. Ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη μετά το 1-2 εκτός έδρας επί της Τουλούζ και το εντός έδρας 2-1 επί της Μπαστιά, στο μεσοδιάστημα οι «λυονέ» πήραν εκτός έδρας 1-1 κόντρα στη Γιουβέντους για το Champions League. Λογικό φαβορί οι Γάλλοι.

Παίρνει αποτέλεσμα η Μόρκαμ

Συνεχίζουμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Κρου – Μόρκαμ, όπου επιλέγουμε το Χ2 σε απόδοση 2.00. Μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της πραγματοποίησε την προηγούμενη αγωνιστική η Κρου, που «κόλλησε» στο μηδέν κόντρα στην Μπαρνέτ. Τα βρήκε σκούρα κόντρα στην καλά διαβασμένη Μπαρνέτ που έκλεισε τους χώρους και δεν επέτρεψε στην Κρου να κάνει το παιχνίδι της. Το συγκρότημα του Ντέιβις παρέμεινε για δεύτερο σερί παιχνίδι μακριά από τις επιτυχίες, ενώ μετράει μόλις μια νίκη στις εννέα πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της στη Λιγκ 2. Υποχώρησε στην 9η θέση, με την Κρου να γνωρίζει πως καλείται να βάλει τέλος στο ντεφορμάρισμα της. Απ' την άλλη, στην ανωτερότητα της Λούτον υποτάχθηκε την προηγούμενη αγωνιστική η Μόρκαμ, που γνώρισε εντός έδρας ήττα με 0-2. Ένα αποτέλεσμα που υπήρχε στο πρόγραμμα της Μόρκαμ κόντρα σε μια Λούτον που έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, περνώντας άνετα από το Globe Arena. Τρίτη σερί ήττα σε όλες τις διοργανώσεις για το συγκρότημα του Μπέντλεϊ, που μετράει μόλις μια νίκη στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια του. Στην 17η θέση της Λιγκ 2 πλέον η Μόρκαμ διαθέτει τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έχει δεχθεί γκολ στα 19 τελευταία παιχνίδια της. Θα πάμε με τους φιλοξενούμενους.

Κερδίζει η Βέντσπιλς

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Βέντσπιλς – Νεπτούνας, όπου επιλέγουμε τη νίκη των γηπεδούχων σε απόδοση 2.00. Η λετονική Βέντσπιλς έκανε την χειρότερη εμφάνισή της στην διοργάνωση, ηττήθηκε 83-68 από την Βιλερμπάν και συνεχίζει με ρεκόρ 2-3 στον όμιλο C ενώ μετά για το λετονικό πρωτάθλημα νίκησε 64-100 στην έδρα της Λατβίγιας. Η Νεπτούνας είναι από τις λίγες αήττητες ομάδες της διοργάνωσης αφού νίκησε και τον ΠΑΟΚ, με ανατροπή, με 68-63 όμως μετά ηττήθηκε εντός από τη Λιετκαμπέλις 67-77 για τη λιθουανική λίγκα LKL. Στα πέντε ματς που έχει δώσει η Βέντσπιλς τα τρία ήταν στην έδρα της, εκεί που μετράει 2-1 με τις νίκες 74-53 επί Ρόζα Ράντομ και 91-66 επί Βαρέζε ενώ ηττήθηκε μόνο στην πρεμιέρα από την Όλντενμπουργκ δεχόμενη καλάθι στη λήξη. Υποδέχεται σήμερα την αήττητη Νεπτούνας η οποία παίζει τρομερή άμυνα και έχει νικήσει τα δύο τελευταία της παιχνίδια, με Όλντενμπουργκ 63-64 και με ΠΑΟΚ 68-63 αν και ήταν κακή γενικά. Πάντως το αήττητο σερί της Νεπτούνας είναι λίγο παράδοξο διότι δεν είναι η ισχυρή ομάδα των προηγουμένων ετών και απλά αυτή την εποχή, με την έναρξη του Champions League, βρίσκεται σε φόρμα. Η Βέντσπιλς είναι δυνατή εντός, δεν έχει να «ζηλέψει» τίποτα από ομάδες σαν τη Νεπτούνας αφού διαθέτει ένα καλό πλήθος διεθνών Λετονών παικτών και απόψε έπρεπε τουλάχιστον να ήταν το οριακό φαβορί. Σε οριακή τιμή outsider την βρίσκουμε και η επιλογή είναι η νίκη της.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos