Στις 16 Απριλίου η ιστορική επίσκεψη των ηγετών της Χριστιανοσύνης στη Λέσβο

08 Απριλίου 2016 09:54

Στις 16 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί τελικά, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Βατικανό, η ιστορική, κοινή επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Πάπα Φραγκίσκου και του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στην Λέσβο.

Οι ηγέτες της Χριστιανοσύνης θα ταξιδέψουν στο ελληνικό νησί για να συνομιλήσουν με τους πρόσφυγες και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αφύπνισης της παγκόσμιας κοινότητας.

Στη Λέσβο θα μεταβεί και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα καλωσορίσει τους πνευματικούς ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, «όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν αναδείξει την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης και έχουν καταφερθεί εναντίον των ξενοφοβικών και απάνθρωπων πολιτικών των κλειστών συνόρων».

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα έρθει στη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς και πρωτοβουλιών από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου, την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή (14 ή 15 Απριλίου). Εχουν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία επίσκεψη Ποντίφικα στην Ελλάδα (Μάιος του 2001), όταν είχε έρθει στη χώρα μας ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β'.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos