Αυξημένη επαγρύπνηση μετά από την τελευταία τουρκική πρόσκληση στο Αιγαίο

30 Απριλίου 2016 13:12

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται λιμενικό, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία μετά και την τελευταία πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο σε βάρος ελληνικού αλιευτικού.


Το μικρό σκάφος ψάρευε την Μεγάλη Παρασκευή σε ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά των Οινουσσών όταν Τούρκοι λιμενικοί το πλησίασαν και απείλησαν να συλλάβουν τον ψαρά σε περίπτωση που δεν αποχωρούσε από το σημείο.

Μάλιστα, το τουρκικό λιμενικό ισχυριζόταν πεισματικά ότι το μικρό σκάφος βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Σε βίντεο-ντοκουμέντο του Mega, φαίνεται ότι η τουρκική ακταιωρός πλησίασε σε απόσταση-ανάσα δύο μέτρων το αλιευτικό, σε μια εμφανή προσπάθεια να απειλήσει τον ψαρά. Στο σημείο έφτασε άμεσα σκάφος του λιμενικού, το οποίο δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης και κλήθηκε η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Κραταιός», το πλήρωμα της οποίας κάλεσε το τουρκικό σκάφος να αποχωρήσει.

Αρχικά το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους αρνήθηκε αλλά μετά από δύο ώρες διαπραγματεύσεων, περίπου στις 16:00, αποχώρησε.

Το δραματικό περιστατικό περιέγραψε με ακρίβεια, αλλά και ψυχραιμία στο Mega ο Στέφανος Δημίδης, ο ψαράς που απείλησαν να συλλάβουν οι Τούρκοι. Όπως ανέφερε, το ελληνικό αλιευτικό βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και η τουρκική ακταιωρός του έκοψε την πορεία για να το σταματήσει.

«Μας έκαναν νοήματα να φύγουμε. Ήταν δίπλα μας, τη δεύτερη φορά ήρθε στα δύο μέτρα, κόντευα να το εμβολίσω», σημείωσε ο κ. Δημίδης.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos