Υψηλοί τόνοι για τη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε»

15 Ιουνίου 2016 12:00

Στα ύψη ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο οι κόντρες για τη σημερινή συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε», με βολές να εκτοξεύονται μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της αντιπολίτευσης. Χθες υπήρξε μπαράζ τοποθετήσεων επί του θέματος, με τη «μάχη» να μεταφέρεται ακόμα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Κύκλοι του Μαξίμου σημείωναν πως το σχέδιο της ΝΔ είναι: «κοινωνική ένταση από τα... πανέρια» και έκαναν λόγο για «ανόητη και εκβιαστική τακτική». Τόνιζαν πως η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί το σχήμα: «οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση» και εξαπέλυαν πυρά στην αξιωματική αντιπολίτευση πως «σπεύδει να ανακαλύψει κλίμα ''αντιδημοκρατικής εκτροπής'' και ''οικονομικής δυσπραγίας'' (παρακάμπτοντας φυσικά την περίοδο 2010-2014), ώστε να το συνδέσει με το αντικυβερνητικό event και να της βγει το αφήγημα».

Το «Παραιτηθείτε» σχολίασε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως «στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα αυτή τη στιγμή». Συνέχισε υπογραμμίζοντας «με αυτήν την έννοια το σχολιάζω πολιτικά μόνο», σημειώνοντας παράλληλα πως «το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει και να πει την άποψή του είναι αναφαίρετο».

Μιλώντας στο Real ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε πως «αυτή καθεαυτή η λογική όσων καλούνε, ενώ σε ένα πρώτο επίπεδο εμφανίζεται με μια απολιτίκ προσέγγιση ?και αυτό είναι κακό? αλλά και τα συνθήματα του όχι στα κόμματα, στα χρώματα και τα συνδικάτα, έχει το σπέρμα μιας ακροδεξιάς λογικής».

Τη δική τους απάντηση έδωσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης, που σχολίασαν χθες τις τοποθετήσεις της Ολγας Γεροβασίλη και των κυβερνητικών πηγών. Για αντιδημοκρατικές απόψεις κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε πως «δεν έχω ξανακούσει κυβέρνηση να λέει ότι μια διαδήλωση είναι εχθρική ενέργεια προς τη χώρα. Αυτά τα έλεγε ο Στάλιν, ο Τσαουσέσκου».
Η ανάρτηση
Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έστειλε το δικό του μήνυμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Συγκεκριμένα υπενθύμισε το πανό που είχαν αναρτήσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 έξω από τη Βουλή, το οποίο έγραφε «Καταστρέφετε τη χώρα, φύγετε τώρα» και σχολίασε «μιλάνε για ''κοινωνική ένταση'' οι ''θα τους ρίξουμε στους δρόμους''. Πανικός».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη) αναφέρθηκε στο θέμα και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ταυτίζει το μέλλον των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το μέλλον της χώρας». Από την πλευρά του ο Κώστας Μπαργιώτας (Ποτάμι) σε δηλώσεις στο Περιστύλιο σημείωσε πως «καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει».

• Η ΝΔ αντέδρασε στην ανακοίνωση αντιεξουσιαστών ότι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση (στις 7 απόψε) στο Σύνταγμα κόντρα στη συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε», καλώντας την κυβέρνηση να «διασφαλίσει στην πράξη το δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση», ενώ σημειώνει ότι «για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos