Τι φέρνει η αναλογιστική μελέτη - Αύξηση-φωτιά στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ

30 Σεπτεμβρίου 2016 11:55

Τα τεράστια ελλείμματα οδηγούν σε πρόσθετες επιβαρύνσεις έως 25% Πώς διαμορφώνονται οι νέοι συντελεστές της εισφοράς σε γεωργία και κτηνοτροφία Ερχονται ακόμη υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές από το 2017 για σύνταξη και υγεία
Αγρότης


«Καμπανάκι» για τη βιωσιμότητα του ΕΛΓΑ, του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, αποτελεί η αναλογιστική μελέτη του ασφαλιστικού φορέα, βάζοντας στο... τραπέζι αυξήσεις έως και 25% στα ασφάλιστρα των αγροτών.
Τα ευρήματα της αναλογιστικής μελέτης που παρουσιάζει το «Εθνος» και βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με βάση τους σημερινούς συντελεστές εισφορών δείχνουν αναλογιστικό έλλειμμα το οποίο αγγίζει το 15% του ενεργητικού, ενώ η βιωσιμότητα του Ταμείου έχει ορίζοντα λίγων ετών.

Με τον ΕΛΓΑ να βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντικό πρόβλημα ταμειακών ροών, καθώς μέχρι στιγμής φέτος το ύψος των ζημιών στις καλλιέργειες και τις αγροτικές μονάδες ξεπερνά τα 110-120 εκατομμύρια ευρώ, το υπουργείο προσανατολίζεται στο να υιοθετήσει κάποιες από τις παραμέτρους αυτής της αναλογιστικής μελέτης.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos