Σεξ, σκόρδο, και ύπνος - Τι σχέση έχουν μεταξύ τους

21 Νοεμβρίου 2016 22:43

Με τις καρδιαγγειακές ασθένειες, όπως είναι το έμφραγμα, να συνεχίζουν να αποτελούν τη νούμερο ένα αιτία θανάτου των αντρών, τουλάχιστον στην Ευρώπη, είναι σαφές ότι πρέπει να φροντίζουμε για την καλή υγεία της καρδιάς μας, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Και μπορεί να γνωρίζουμε ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής, η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική άσκηση, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο να υποστείς ανακοπή ή εγκεφαλικό, ωστόσο σύμφωνα με τον Dr. Johannes Hinrich von Borstel δεν χρειάζεται να κάνουμε δραστικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, προκειμένου να διατηρούμε την καρδιά μας υγιή.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στο βιβλίο του 'Heart: The Inside Story of Our Body Most Important Organ rdquo;, τρία είναι τα μυστικά για να δυναμώσουμε το πιο ζωτικό όργανο του σώματός μας και κανένα απ' αυτά δεν αφορά την κατανάλωση γκότζι μπέρι ή kale!

Το σεξ

'Το σεξ λειτουργεί για τον οργανισμό όπως ακριβώς και η γυμναστική. Απελευθερώνει ορμόνες που προστατεύουν το καρδιαγγειακό μας σύστημα. Κι αν το σεξ είναι με κάποια γυναίκα που αγαπάτε, τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο ευεργετικά για την καρδιά σας ', αναφέρει ο Dr. von Borstel σε συνέντευξή του στην Telegraph και εξηγεί: 'Ο λόγος είναι ότι απελευθερώνεται στον οργανισμό η ορμόνη της αγάπης, η ωκυτοκίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τα επίπεδα της πίεσης του αίματος, όπως επίσης και εκείνα του στρες '.

Η απελευθέρωση ενδορφινών, οιστρογόνων και τεστοστερόνης κατά τη διάρκεια του σεξ αποτελούν επίσης κλειδί για την καλή υγεία της καρδιάς, καθώς συμβάλλουν στη μείωση των παλμών της καρδιάς και των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα. Συμπέρασμα; Το σεξ προσφέρει μακροζωία.

Ο ύπνος

Έρευνα του 2010, που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο ο πολύς ύπνος, όσο και η έλλειψη ύπνου μπορεί να αποβούν μοιραίοι για την καρδιά μας αυξάνοντας τις πιθανότητες να υποστούμε κάποια καρδιαγγειακή ασθένεια. Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός ωρών; 'Οι επτά ώρες για τους ενήλικες ', σημειώνει ο Dr. von Borstel.

Το σκόρδο

Μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο για την αναπνοή, το σκόρδο όμως είναι φάρμακο για την καρδιά μας. Οι αντιμικροβιακές, αντιθρομβωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, αλλά και η ιδιότητά του να μειώνει τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα, έχουν αποδοθεί στην ουσία αλλισίνη, σύμφωνα με τον Dr. von Borstel, ο οποίος μας προτείνει να κάνουμε το εξής κάθε μέρα, προκειμένου να μειώσουμε τα επίπεδα της πίεσης του αίματος: Ρίχνουμε τρεις σκελίδες σκόρδο μέσα σε ένα ποτήρι νερό. Το αφήνουμε για μερικά λεπτά να πάρει τη γεύση και το άρωμα του σκόρδου, στη συνέχεια αφαιρούμε τις σκελίδες και το πίνουμε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos