Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - 296 προσαγωγές

07 Δεκεμβρίου 2014 15:25

Ζημιές σε καταστήματα και πυρκαγιές σε κάδους απορριμμάτων προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, μετά την πορεία που διοργανώθηκε

το βράδυ του Σαββάτου στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όπως δείχνει το πρώτο φως της ημέρας. Η αστυνομία προχώρησε μάλιστα στην προσαγωγή 296 ατόμων στην Αθήνα εκ των οποίων συνελήφθησαν 43 άτομα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 7.30 το βράδυ από ομάδα κουκουλοφόρων που βρισκόταν στο τέλος της πορείας, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια.

Οι πρωταγωνιστές τους, όταν η πορεία έφτασε στην πλατεία Κλαυθμώνος, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, έσπασαν προθήκες καταστημάτων, προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων και πέταξαν βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και πολυκατοικίες στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ πολλά από τα καταστήματα οι κουκουλοφόροι όχι μόνο τα έσπασαν αλλά τα λεηλάτησαν κιόλας.

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Γ. Αποστολόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε πως στην περιοχή των Εξαρχείων νεαροί ανέβηκαν σε ταράτσες πολυκατοικιών και πετούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους όπως κεραίες και άλλα ενώ κατέστρεψαν και ασανσέρ. Τόνισε ότι στην περιοχή έπεσαν πολλά χημικά που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Στην Αθήνα η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 296 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων 43 συνελήφθησαν και σε βάρος τυος σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διάφορα αδικήματα.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί.

Επεισόδια και καταστροφές σε καταστήματα έγιναν και στη Θεσσαλονίκη όπου η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 35 προσαγωγές.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το βράδυ έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, άγνωστοι συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, με τους τελευταίους να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στους γύρω δρόμους και η αστυνομία προχώρησε σε 35 προσαγωγές.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - 296 προσαγωγές

Οι 17 εκ των συλληφθέντων, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα και κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, απρόκλητη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων, αντίσταση και εξύβριση.

Εξάλλου, στη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων σημειώθηκαν μικρές φθορές σε τέσσερις τζαμαρίες καταστημάτων, σε κάμερες ασφαλείας και τζαμαρία τριών τραπεζικών υποκαταστημάτων, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε δύο πλαστικούς κάδους.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Βέροια όπου η Αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές αλλά και σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου, όπου μετά την ολοκλήρωση της πορείας διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα, πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών.

Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας πέταξαν προς από το δικαστικό μέγαρο βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον επτά προσαγωγές.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - 296 προσαγωγές

Στον εισαγγελέα 3 συλληφθέντες για επεισόδια στο Αγρίνιο

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τρία άτομα, ηλικίας 36, 28 και 21 ετών, τα οποία συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, κατά την διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της εξύβρισης και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Επίσης, η Αστυνομία αναζητά έναν 29χρονο, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε και αυτός στα επεισόδια.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos