«Κούρεμα» του χρέους κατά 21,8% έως το... 2060 προβλέπει έγγραφο του ESM

30 Νοεμβρίου 2016 18:30

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal το έγγραφο προτείνει μέτρα για την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και το «κλείδωμα» των επιτοκίων σε ορισμένα από τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα, για να προστατεύσει τη χώρα από μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.


Εμπιστευτική πρόταση που έχει συγκροτήσει ο ESM θα μπορούσε να ελαφρύνει το φορτίο χρέους της Ελλάδας κατά περίπου 21,8% ως το 2060, μεταδίδει η WSJ.
Το εξασέλιδο έγγραφο του ESM με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου, προβλέπει μέτρα που θα ληφθούν στο κοντινό μέλλον για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας το έγγραφο προτείνει μέτρα για την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και το «κλείδωμα» των επιτοκίων σε ορισμένα από τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα, για να προστατεύσει τη χώρα από μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Τα μέτρα αυτά θα μειώσουν ως το 2060 το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ κατά 21,8 ποσοστιαίες μονάδες.
Επίσημη ανάλυση της ευρωζώνης προέβλεπε ότι ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα φτάσει στο 104,9% το 2060, σύμφωνα με το βασικό σενάριο στο οποίο η Ελλάδα θα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα διάσωσης.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos