Το προφητικό μήνυμα πριν από τη βουτιά θανάτου

13 Δεκεμβρίου 2016 13:09

«Αν μια μέρα η ταχύτητα με σκοτώσει, εσύ μην κλάψεις, διότι εγώ εκείνη την ώρα γελούσα». Το μήνυμα αυτό ανέβασε μόλις την περασμένη Πέμπτη ως φωτογραφία εξωφύλλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο 20χρονος Γ.Ζ.


Η Δ.Χ. και ο Μ.Χ., τα δύο θύματα του δυστυχήματος που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη Λέσβο. Κάτω, το μήνυμα στο Facebook του 20χρονου οδηγού Γ.Ζ. που αποδείχτηκε προφητικό

Τέσσερις μέρες μετά έμελλε να αποδειχτεί τραγικά προφητικό, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους τέσσερις μαθητές Λυκείου καβάλησε με ταχύτητα το κράσπεδο της προκυμαίας στη Μυτιλήνη και έκανε βουτιά θανάτου στη θάλασσα. Ο ίδιος και άλλοι δύο σώθηκαν, με τη συνδρομή και μεταναστών που βούτηξαν στο νερό για να τους βοηθήσουν, όμως χάθηκε για πάντα ένα ζευγάρι ανηλίκων, που κάθονταν στο πίσω κάθισμα και δεν πρόλαβαν να βγουν, βρίσκοντας φρικτό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητο.
Το μήνυμα του 20χρονου οδηγού στο Facebook ήταν -κατά τραγική ειρωνία- το ίδιο με αυτό που είχε ανεβάσει και ο διάσημος ηθοποιός Πολ Γουόκερ το 2013, τρεις μήνες πριν βρει τραγικό θάνατο μέσα σε μια Πόρσε που εξερράγη πέφτοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω σε στύλο στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια.

Στο αντίθετο ρεύμα
Η τραγωδία εκτυλίχτηκε στις 3 χθες τα ξημερώματα στο ύψος του παλιού Δημαρχείου της Μυτιλήνης, όταν το Opel Corsa με τους πέντε νεαρούς, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, ανέβηκε στο κράσπεδο της προκυμαίας και αφού πρώτα χτύπησε σε ένα αλιευτικό σκάφος βούτηξε στη θάλασσα.
Οι δύο 20χρονοι που κάθονταν στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού πρόλαβαν να βγουν από το αυτοκίνητο πριν αυτό βυθιστεί, αλλά αυτό δεν ήταν το ίδιο εύκολο για τους τρεις 16χρονους -δίδυμα αδέλφια και η κοπέλα του ενός- που επέβαιναν στο πίσω κάθισμα, καθώς το όχημα έχει μόνο μπροστινές πόρτες.
Δύο μετανάστες -ένας Ιρακινός και ένας Αλγερινός- που βρίσκονταν στην προκυμαία βούτηξαν για να βοηθήσουν, όπως και ένας λιμενικός, την ώρα που ένας δεύτερος Αλγερινός βοηθούσε τους δύο 20χρονους να βγουν στην προκυμαία.

Οι τρεις άνδρες κατάφεραν να ανασύρουν ένα από τα δίδυμα αδέλφια, όχι όμως και το ζευγάρι, που βυθίστηκε μαζί με το αυτοκίνητο. Ο Μάριος Χ. και η Δήμητρα Χ., που διατηρούσαν και κοινό λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έφυγαν μαζί από τη ζωή, σε ηλικία 16 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την Αγιάσο, όπου ζει η οικογένεια των τριών αδελφών, τον Αφάλωνα, από όπου καταγόταν η κοπέλα, αλλά και ολόκληρη τη Λέσβο.
Οι τρεις διασωθέντες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι και σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου νοσηλεύονται, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους, ενώ αναμενόταν να δώσουν κατάθεση στους λιμενικούς για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Πολύωρη κατάθεση έδωσαν οι τρεις πρόσφυγες που συνέδραμαν στη διάσωση του ενός 16χρονου. Το αυτοκίνητο ανελκύστηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και εταιρείας οδικής βοήθειας.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos