Norman Atlantic: Αναγνωρίστηκε ο δεύτερος νεκρός Ελληνας - Θρίλερ με τους αγνοούμενους

30 Δεκεμβρίου 2014 13:53

Eπιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού του δεύτερου Έλληνα που έχασε τη ζωή του στο πλοίο Norman Atlantic. Συνολικά έχουν διασωθεί 181 Έλληνες σύμφωνα με τη νεώτερη ενημέρωση από το Υπ. Ναυτιλίας.

Πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, από την Ημαθία, του οποίου η σορός έχει μεταφερθεί στην Πολυκλινική του Μπάρι Ιταλίας.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, αναφέρουν στο σκάφος «Norman Atlantic» επέβαιναν 475 άνθρωποι. Διασώθηκαν 425, δέκα βρέθηκαν νεκροί ενώ αγνούνται 40, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, για τον αριθμό των επιβατών εξακολουθούν να είναι αντιφατικές και σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής των επιβαινόντων από τα εναέρια μέσα.

Από το πρωί γίνεται διασταύρωση στοιχείων γίνεται από το πρωί μεταξύ των ελληνικών και των ιταλικών Αρχών για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο Norman Atlantic.

Στις 2 το μεσημέρι ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής θα δώσει όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες για την υπόθεση Norman Atlantic σε συνέντευξη Τύπου.

Rai: Εως και πλαστή η λίστα των επιβατών

Ανακριβής έως και πλαστή φέρεται να είναι η λίστα των επιβατών του πλοίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η RAI.

Πάντως, εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο σχετικά με τις λίστες επιβατών, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί επίσημα από την εταιρεία στην ιταλική ακτοφυλακή εξακολουθεί να υπάρχει κομφούζιο με ευθύνη των ιταλικών Αρχών.

Όπως τόνισε, παρά το ότι η εταιρεία επικοινωνεί τηλεφωνικά με Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic στο πλοίο San Giorgio, οι ιταλικές Aρχές δεν έχουν τα ονόματά τους στη λίστα.

Πρόσθεσε επίσης ότι στο πλοίο βρίσκονται συνολικά περίπου 200 άτομα- επιβάτες του Norman Atlantic τους οποίους θα αποβιβάσουν αύριο οι Ιταλοί σε κάποιο ιταλικό λιμάνι.

Χθες, η ΑΝΕΚ, με επίσημη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι τρία άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στον κατάλογο επιβατών του πλοίου, τελικώς δεν ταξίδεψαν, ενώ ένα άτομο (σύζυγος μέλους πληρώματος) που δεν είχε καταγραφεί, διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επί του πλοίου. Επιπροσθέτως, ένα μέλος του πληρώματος λόγω διανυκτέρευσης δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο.

Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ο αριθμός των επιβαινόντων, κατά τον απόπλου, ανερχόταν σε 475 άτομα εκ των οποίων 55 άτομα είναι πλήρωμα, οι οποίοι σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Στην Ελλάδα οι διασωθέντες

Το ιταλικό πολεμικό ελικοφόρο San Giorgio κατέπλευσε στο Πρίντεζι σήμερα με 185 συνολικά διασωθέντες, 81 εκ των οποίων Έλληνες, τα ονόματα των οποίων έδωσε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως και για τους διασωθέντες στο πλοίο «Durande de la Penne».

Χθες, το Cruise Europa έφθασε στην Ηγουμενίτσα με 69 διασωθέντες, 38 εκ των οποίων Έλληνες και μετά μετέβη στην Πάτρα όπου μετέφερε 15 διασωθέντες.

Λίγο νωρίτερα, είχαν εκτυλιχθεί συγκλονιστικές στιγμές ανακούφισης και στην Ελευσίνα όπου προσγειώθηκε C-130 με 43 διασωθέντες, 40 εκ των οποίων Έλληνες.

Σύγχυση με τα στοιχεία των θυμάτων

Εν τω μεταξύ, σοκ προκαλεί η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι ιταλικές αρχές τη ναυτική τραγωδία Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γιου του 67χρονου Γιώργου Δούλη, του πρώτου Ελληνα που βρέθηκε νεκρός στο φλεγόμενο πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από το Mega, ο ένας από τους δύο γιους του Γιώργου Δούλη ταξίδεψε στο Πρίντεζι για να συναντήσει τη μητέρα του που διασώθηκε, καθώς και για να αναγνωρίσει τη σορό του πατέρα του.

Οταν πήγε, ωστόσο, στο νεκροτομείο, οι υπεύθυνοι του έδειξαν μια σορό ενός άλλου νεκρού, τον οποίο δεν αναγνώρισε.

Διώξεις σε πλοίαρχο και ιδιοκτήτη

Στο τελευταίο της κεφάλαιο φτάνει η ιστορία του Norman Atlantic καθώς ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον καπετάνιο του πλοίου, Αρτζίλιο Τζιακομάτζι και τον πλοιοκτήτη, Κάρλο Βιζεντίνι, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Παράλληλα, κατηγορούνται και για εξ αμελείας ναυάγιο και εξ αμελείας πρόκληση τραυμάτων.

Δύο νεκροί κατά τη ρυμούλκηση του Norman Atlantic

Δύο αλβανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν όταν έσπασε σήμερα το πρωί ένα καλώδιο που συνέδεε το ρυμουλκό τους με το Norman Atlantic, αφού ρυμουλκούσαν το πλοίο στη διάρκεια της νύχτας.

Πρόκειται για τους Πετρίτ Ιάχια, 59 ετών και τον Έντμοντ Ηλία 57 που εργάζονταν στο ιδιωτικό ρυμουλκό «Iliria», σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του ενός, αναφέροντας ότι ο δεύτερος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές από την Αυλώνα μιλούν για δύο θανάτους, ενώ και η ιταλική τηλεόραση RAI επιβεβαιώνει ότι οι δύο Αλβανοί ναυτικοί συγκαταλέγονται μεταξύ των θυμάτων του μοιραίου πλοίου.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos