Την είσοδο του υπ. Υγείας έχτισαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

14 Δεκεμβρίου 2016 13:03

Οι εργαζόμενοι κατέφτασαν στο υπουργείο νωρίς το πρωί και άρχισαν να «κλείνουν» την είσοδο του υπουργείου, χτίζοντάς τη.


Ως συμβολική πράξη χαρακτήρισε το χτίσιμο τοίχου με τσιμεντόλιθους ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.
Ο ίδιος, μιλώντας το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε γιατί οι εργαζόμενοι προχώρησαν σ’ αυτήν την ομολογουμένως περίεργη διαμαρτυρία λέγοντας: «Είναι μια συμβολική κίνηση για να δείξουμε ότι οι αποφάσεις για την Υγεία λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και όχι στην Ελλάδα. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις».

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άρχισαν να χτίζουν αυτό τον συμβολικό τοίχο πριν ξημερώσει και τον ολοκλήρωσαν μετά τις 8 το πρωί. Παράλληλα ανήρτησαν πανό με συνθήματα κατά όσων λαμβάνουν αποφάσεις καθ’ υπόδειξη των θεσμών, όπως υποστηρίζουν.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στο υπ. υγείας ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Την είσοδο του υπ. Υγείας έχτισαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία [photos+vid]-
Η κινητοποίηση της ομοσπονδίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στάσης εργασίας 10.00-15.00.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «δωρεάν Υγεία-Πρόνοια, με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας, ένταξη των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, διατήρηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση των μνημονίων - ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos