Ερχεται η... αγριεμένη Αριάδνη: Πολικές θερμοκρασίες και πολύ χιόνι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα

05 Ιανουαρίου 2017 01:44

Ψυχρή... εισβολή αναμένεται να χτυπήσει από την Πέμπτη τη χώρα, με τη Βόρεια Ελλάδα να μπαίνει στην «κατάψυξη» και χιόνια να αναμένονται ακόμη και σε αστικά κέντρα, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα!


Ο κυκλώνας Αριάδνη που σχηματίζεται πάνω από την Ιταλία και την Ελλάδα, σε συνδυασμό με τον αντικυκλώνα στη δυτική Ευρώπη, αναμένεται να... τραβήξει προς τη χώρα μας ψυχρές μάζες, πολικής προέλευσης.
Έτσι, το θερμόμετρο θα κάνει «βουτιά» και δεν αποκλείεται να δείξει και -20 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ερχεται η... αγριεμένη Αριάδνη: Πολικές θερμοκρασίες και πολύ χιόνι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα -

Σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων η Αττική και η Θεσσαλονίκη, οι χιονοπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα πυκνές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, που θα μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι το κρύο είναι ακόμη περισσότερο!
Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει το μεσημέρι προς το απόγευμα της Πέμπτης στο Ιόνιο, όπου θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις.
Το βαρομετρικό χαμηλό, καθώς θα κινείται σταδιακά προς τα ανατολικά θα αρχίσει να δίνει βροχές και καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι, οι βροχοπτώσεις θα μετατραπούν σταδιακά σε χιονοπτώσεις.

Η Παρασκευή το πρωί αναμένεται να βρει τη Θεσσαλονίκη «ντυμένη» στα λευκά και τον υδράργυρο να κυμαίνεται ανάμεσα στον 1 και τους -3 βαθμούς Κελσίου.
Ανήμερα των Φώτων, η βουτιά για τον Σταυρό θα είναι μόνο για τους... πολύ τολμηρούς, ιδιαίτερα σε όπως η Λάρισα, η Φλώρινα, η Καστοριά και οι Σέρρες που θα είναι –όπως όλα δείχνουν- χιονισμένες.
Ερχεται η... αγριεμένη Αριάδνη: Πολικές θερμοκρασίες και πολύ χιόνι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα -
Την Παρασκευή το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κατέβει και νοτιότερα ενώ θα σημειωθούν και οι πρώτες χιονοπτώσεις στην Αττική.
Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
Ερχεται η... αγριεμένη Αριάδνη: Πολικές θερμοκρασίες και πολύ χιόνι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα -
Όπως φαίνεται, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, με τα βόρεια προάστια να αναμένεται να «ντυθούν» στα λευκά.
Ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς είπε στο «Εθνος» ότι η κακοκαιρία που έρχεται θα είναι πιο βαριά από αυτήν της Πρωτοχρονιάς.
Οπως εξήγησε «έχει ενεργοποιηθεί ο σιβηρικός αντικυκλώνας, ο οποίος φέρνει τα κύματα ψύχους στην Ελλάδα. Με αυτό το βορειοανατολικό ρεύμα έρχονται ψυχρές μάζες από την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα. Αυτός ο αντικυκλώνας είναι που έφερε και τους χιονιάδες του 2002, του 2004 και του 2008. Από το 2008 και μετά σταμάτησε και το αποτέλεσμα ήταν οι επόμενοι χειμώνες να μην είναι απόλυτα φυσιολογικοί».
Είναι χαρακτηριστικό ότι, με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία στην Αθήνα θα πέσει κάτω από το μηδέν για σχεδόν τρία εικοσιτετράωρα, ενώ η αίσθηση του ψύχους θα είναι -10 βαθμοί Κελσίου.
Ερχεται η... αγριεμένη Αριάδνη: Πολικές θερμοκρασίες και πολύ χιόνι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα -
Όσο για τις περιοχές της χώρας που έχουν παραδοσιακά τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, η αίσθηση του ψύχους αναμένεται να ξεπεράσει τους -25 βαθμούς.
Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών θα σημειωθούν στα μεγάλα υψόμετρα, εκεί που βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόγνωση του Σαββάτου κάνει λόγο για -23 βαθμούς στο Καϊμακτσαλάν.
Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα την Παρασκευή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στην Κρήτη αλλά και στα Δωδεκάνησα.
Στην «κατάψυξη» και το Σάββατο
Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και το Σάββατο σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στην Αττική και τις γύρω περιοχές αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονες ενώ αναμένεται να αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά από το απόγευμα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές ενώ στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι συνεχώς... αρκετούς βαθμούς υπό του μηδενός.
Σημάδια βελτίωσης αναμένονται από την Κυριακή, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να περιορίζονται στην ανατολική και νότια Ελλάδα.
Στη συνέχεια της ημέρας οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, αναμένεται η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο να παραμείνει συνεχώς αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν.
Την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια Ελλάδα, αλλά σταδιακά ο καιρός θα εμφανίσει σημάδια βελτίωσης.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos