Μπλόκα αγροτών στις εθνικές - Κατευθύνονται προς τον Προμαχώνα

26 Ιανουαρίου 2017 14:58

Σε αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αρτηριών έχουν προχωρήσει από το πρωί αγρότες διαφόρων περιοχών της χώρας, δηλώνοντας παράλληλα αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Συγκεκριμένα, αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκώνα, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς
Παράλληλα αγρότες με τα τρακτέρ τους κατευθύνθηκαν προς το τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις έχοντας παρατάξει κλούβες, τους εμπόδισαν να συνεχίσουν το δρόμο τους.

Αυτή την ώρα, οι αγρότες πραγματοποιούν συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση τους.
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, δήλωσε πως «είμαστε αποφασισμένοι, θα σπάσουμε τα μπλόκα των αστυνομικών και θα φτάσουμε στον Προμαχώνα».
Λίγο μετά τις 14:00 έφτασαν στο μπλόκο της Νίκαιας τα πρώτα τρακτέρ από τα Φάρσαλα και τον Πλατύκαμπο Λάρισας και λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους και οι συνάδελφοί τους από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Μαζί με τους αγρότες, έφτασε στο μπλόκο και πορεία εργαζομένων, παρουσία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για να δείξουν, όπως δήλωσαν, με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών.
Την ίδια ώρα, αγρότες από την περιοχή της Άρτας έχουν αποκλείσει επ' αόριστον με τα τρακτέρ τους τον κόμβο Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι πραγματοποιούν δίωρους αποκλεισμούς σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα για δύο ώρες να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Αντίρριου.

Στο Λούρο, το μπλόκο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας έχει ενισχυθεί και σύμφωνα με τον πρόεδρος Σπύρο Κλινάκη βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία, με το πανελλαδικό συντονιστικό.
Την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Αμαλιάδας, απέκλεισαν νωρίτερα σήμερα αγρότες της Ηλείας, έχοντας παρατάξει τα αγροτικά τους μηχανήματα.
Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας Ιωαννίνων θα προχωρήσουν οι αγρότες του νομού την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα καθορίσουν τη μορφή συνέχισης του αγώνα τους.

Παράλληλα, συγκρότησαν κλιμάκια για καθημερινές περιοδείες, συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, ώστε να υπάρξει άμεση επαφή με τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερωθούν «για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα του αγώνα». Στη σχετική ανακοίνωση, καλούνται οι αγρότες του νομού να μπουν αποφασιστικά στη μάχη. Απ' αυτόν τον αγώνα επιβίωσης δεν πρέπει να λείψει κανείς».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos