Ξεκινά την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 η υποβολή αιτήσεων για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

01 Φεβρουαρίου 2017 12:55

Επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στη Βάρκιζα μεταξύ νεαρών που έκαναν «κόντρες» με τα αυτοκίνητά τους και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σοβαρά επεισόδια και τραυματισμοί σε «κόντρες» τη νύχτα στη Βάρκιζα
Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή της Λ. Ποσειδώνος με την οδό Β. Κωνσταντίνου, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ματαιώσουν τους αγώνες, που διοργανώθηκαν μέσω διαδικτύου.
Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, επιτέθηκαν με πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον της διμοιρίας, με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή και να κλείσει για περίπου μια ώρα η παραλιακή Αθηνών-Σουνίου.
Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πέτρες, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Η αστυνομία συνέλαβε 30 άτομα που θα οδηγηθούν σήμερα στο αυτόφωρο.

Πίνακας 6 Στοιχεία για την Αίτηση και Βασικά Κριτήρια Ένταξης
 Στοιχεία και Κριτήρια Ένταξης Είδος Στοιχείων και Κριτηρίων Σχόλια
ΑΜΚΑ Ταυτοποίηση Για τον αιτούντα (υπόχρεος υποβολής φορολογικής δήλωσης ή σύζυγος αυτού) και όλα τα άλλα μέλη της ωφελούμενης μονάδας
ΑΦΜ Ταυτοποίηση Για τον αιτούντα (υπόχρεος υποβολής φορολογικής δήλωσης ή σύζυγος αυτού) και τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας που έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης
Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού Ταυτοποίηση Για τον κύριο αιτούντα (υπόχρεος υποβολής φορολογικής δήλωσης ή σύζυγος αυτού). Ο κύριος αιτών (και μόνο αυτός) μπορεί να είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος του δηλωθέντος αριθμού τραπεζικού λογαριασμού.
Διαμονή Ταυτοποίηση Για όλους, αιτούντα και μέλη της ωφελούμενης μονάδας
Εισόδημα, συμπεριλαμβανομένων των παροχών Στόχευση Για τον αιτούντα (υπόχρεος υποβολής φορολογικής δήλωσης ή σύζυγος αυτού) και όλα τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας
Ακίνητη περιουσία, κινητή περιουσία και χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία Στόχευση Για τον αιτούντα και όλα τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας εκτός των περιπτώσεων που έχουν προαναφερθεί στην παρ. 2.3.1. του παρόντος (εξαιρέσεις)

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πάρου θα παρέχει συνδρομή στην υποβολή αιτήσεων ως εξής:

Δημαρχείο Πάρου Παροικιά
Δευτέρα,Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, αποκλειστικά κατά τις ώρες 09:00 – 14:00

ΚΕΠ Παροικιάς & Νάουσας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες

Δικαιολογητικά για την ένταξη στο Κ.Ε.Α.

Α ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟΥ/ΗΣ
Β ΑΜΚΑ όλων των μελών που συναπαρτίζουν το νοικοκυριό
Γ ΑΦΜ όλων των μελών που συναπαρτίζουν το νοικοκυριό
Δ να γνωρίζει και να δηλώσει τα εισοδήματα του τελευταίου εξαμήνου από: ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ΕΝΟΙΚΙΑ, ΕΡΓΟΣΗΜΟ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΕΚΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ (συμπεριλαμβανομένων όλων των παροχών), το ύψος ακίνητης περιουσίας, κινητής περιουσίας και χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων όλων των μελών που συναπαρτίζουν το νοικοκυριό
*το ύψος της ακίνητης και κινητής περιουσίας και των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, απεικονίζονται αυτομάτως μέσω του taxis. Ο/η αιτών/ούσα θα πρέπει να τα επιβεβαιώσει ή, σε περίπτωση μεταβολής (πλην των χρηματοοικονομικών στοιχείων) να προσκομίσει δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει η ενδεχόμενη μεταβολή τους.
Ε σε περίπτωση φιλοξενίας την αίτηση υποβάλλει ο/η επικεφαλής του νοικοκυριού (ενήλικο πρόσωπο που είναι υπόχρεο υποβολής φορολογικής δήλωσης ή ο/η σύζυγος του υπόχρεου υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδήματος του νοικοκυριού) απαραιτήτως συνοδευόμενη από το έντυπο συναίνεσης, υπογεγραμμένο από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους. Το έντυπο συναίνεσης υποβάλλεται στον Δήμο ή στο ΚΕΠ, όπου ο/η ενδιαφερόμενος/η θα προσέλθει για να λάβει βοήθεια στην υποβολή της αίτησης ένταξης στο Κ.Ε.Α.
Στ αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο δικαιούχος ή συνδικαιούχος είναι ο/η αιτών/ούσα
Ζ αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας όπως προκύπτει από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, της οικίας στην οποία κατοικούν τα μέλη του νοικοκυριού
Πρόσθετα δικαιολογητικά θα ζητούνται αυτομάτως από το σύστημα (ηλεκτρονική πλατφόρμα Κ.Ε.Α.), κατόπιν έναρξης της διαδικασίας υποβολής της αίτησης και θα προσκομίζονται αποκλειστικώς στον Δήμο (όχι στα ΚΕΠ).

Από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πάρου



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos