×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Στουρνάρας: Πλήρως διασφαλισμένες οι καταθέσεις

06 Μαρτίου 2015 12:10

«Υπάρχει απόλυτη στήριξη για τις ελληνικές τράπεζες, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, οι τράπεζες είναι και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και διασφαλίστηκε η ρευστότητά τους, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, έπειτα από τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στη διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις αποφάσεις που ελήφθησαν.


«Στα γενικότερα θέματα, η Τράπεζα της Ελλάδος, συνδράμει το κυβερνητικό έργο, το συνδράμει βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη και έχει πολύ μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι πετυχημένο και δουλεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτήν» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

«Με διαβεβαίωσε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το οικονομικό επιτελείο ότι τις επόμενες τρεις μέρες εργάζονται άοκνα, ώστε τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα» κατέληξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πρόσθεσε δε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου πως εργάζονται άοκνα για την επιτυχημένη έκβαση του Eurogroup της Δευτέρας.

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο του διπλού «όχι» που είπε χθες η ΕΚΤ, τόσο στην αύξηση των ορίων για έκδοση εντόκων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες του Δημοσίου, όσο και στη συμμετοχή των τραπεζών στις εκδόσεις αυτές και έδωσε ELA με το σταγονόμετρο αυξάνοντας μόλις κατά 500 εκατ. ευρώ την έκτακτη παροχή ρευστότητας (στα 68,8 δισ. ευρώ).

Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Έφη Καραγεώργου), ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης την περιορισμένη ρευστότητα, έστειλε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση ώστε να ανοίξει η «στρόφιγγα» της χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες.

Μάλιστα ο κ. Ντράγκι, απαντώντας σε ερωτήσεις, κατέστησε σαφές πως η ΕΚΤ δεν είναι «πολιτικός οργανισμός» και δεν μπορεί μέσω των τραπεζών να χρηματοδοτεί κράτη, ωστόσο ο ίδιος πήρε θέση ασκώντας κριτική στην επικοινωνιακή πολιτική της χώρας λέγοντας ότι «προκαλεί μεταβλητότητα στις αγορές και υποσκάπτει τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos