Στο... κόκκινο το παζάρι για τους φόρους - Οι εταίροι αυξάνουν το λογαριασμό

10 Μαϊος 2015 13:04

Κoρυφώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών με στόχο να υπάρξει ένα θετικό «σήμα» από το αυριανό Eurogroup, που θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να τροφοδοτήσει την ελληνική ρευστότητα. Κλειδιά για μια τέτοια εξέλιξη είναι το μείγμα που θα συμφωνηθεί για τη νέα φορολογία αλλά και η σύγκλιση σε εργασιακά και Ασφαλιστικό, τομείς στους οποίους παραμένει η απόσταση.


«Ρευστό» παραμένει το πακέτο των φορολογικών μέτρων που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους καθώς η έκταση, το είδος και το χρονοδιάγραμμα των νέων ρυθμίσεων εξαρτάται από το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015.
Κυβερνητικές πηγές αποκλείουν τυφλά και οριζόντια φορολογικά μέτρα και κάνουν λόγο για στοχευμένες παρεμβάσεις που θα επιφέρουν αναδιανομή των φορολογικών βαρών υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.
Τις τελευταίες ώρες οι συζητήσεις επικεντρώνονται σε δύο μείζονα θέματα, αυτό του ΦΠΑ και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, όπου τα σενάρια αλλάζουν ανάλογα με τις δημοσιονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

 

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos