Νέα δημοσκόπηση: Στο 0,4% η «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

02 Σεπτεμβρίου 2015 19:26

Εκλογική αναμέτρηση που θα κριθεί στο...νήμα, δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες εμφανίζουν την «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ να κλείνει και άλλο, με την διαφορά στα ποσοστά των δυο κομμάτων να πέφτει ακόμη και κάτω από 1%.


Εκτός βουλής φαίνεται να μένουν οι ΑΝΕΛ, ενώ εισιτήριο εισόδου αποκτούν σύμφωνα με τα γκάλοπ, Π. Λαφαζάνης και Β. Λεβέντης.

 

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr, το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται, πέφτοντας κάτω από μια ποσοστιαία μονάδα.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23% έναντι 22,6% της ΝΔ.

Ακολουθούν, η ΧΑ με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,5%, Το Ποτάμι με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,2% και η Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη με 3,9%. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη συγκεντρώνει 3,6%, ποσοστό που θα του επέτρεπε την είσοδο στη Βουλή, ενώ αντιθέτως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται να μένουν εκτός, με 2%.

Παράλληλα, 14% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Νωρίτερα, άλλη δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24» κατέγραφε προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις μίας ποσοστιαίας μονάδας έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Στο γκάλοπ της Pulse, o ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26% στην πρόθεση ψήφου και η ΝΔ 25%, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6%. Ακολουθούν η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 3%.

Εκτός Βουλής μένουν σύμφωνα και με τη δημοσκόπηση της Pulse, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%.

Το 68% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους προηγούμενους επτά μήνες, ενώ το 25% των πολιτών θα ήθελε μια κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και άλλα κόμματα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos