Κατρούγκαλος: Δεν πλήττεται κανένας που παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ

09 Μαϊος 2016 12:18

«Θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν 'νόμος λαιμητόμος', δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.


«Εξαφανίζουμε τις αιτίες των ελλειμμάτων, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα το σύστημα έδινε, έδινε, έδινε» είπε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT!..

«Αυτοί που έχουν πάνω από 30.000 – 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν» είπε, συμπληρώνοντας ότι «ακούγονται αλχημείες για το νούμερο», ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται».

Σχετικά με τη διαμόρφωση της σύνταξης, εξήγησε ότι, η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, διευκρινίζοντας ότι «επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002».

«Το μπλοκάκι δεν θα δίνει ασφαλιστική εισφορά στο 20%, όπως οι υπόλοιποι» είπε σχετικά με όσους εργάζονται με μπλοκάκι και ξεκαθάρισε ότι, «κάθε πηγή εισοδήματος από εργασία θα αποδίδει 20% εισφορά»,

«Το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» σημείωσε σχετικά με την περικοπή του ΕΚΑΣ και διευκρίνισε ότι, «όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις».

«Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης» τόνισε.

«Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ'έξω» κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos