Επιχείρηση ενίσχυσης του κοινωνικού προφίλ της ΝΔ

24 Αυγούστου 2016 13:47

Στην αντεπίθεση περνά η Νέα Δημοκρατία, που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για προπαγανδιστική τακτική και κάνει όχημα τη δράση «Κανένας στο περιθώριο», για να εντείνει τις πιέσεις της στην κυβέρνηση με αιχμή τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών και φόντο τα πολλά ανοιχτά μέτωπα.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «όποτε τα γεγονότα δεν τους αρέσουν, πετάνε χαρακτηρισμούς ακραίους, υπονομεύουν με κάθε τρόπο τους φορείς που τους κάνουν την κριτική... Είναι μία άθλια τακτική προπαγάνδας». Αφορμή στάθηκε το θέμα που δημιουργήθηκε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, κληθείς να σχολιάσει τον θόρυβο (και την ουσία) γύρω από άρθρο του Γιάννη Μιχελάκη, τόνισε ότι «η ΝΔ είναι απόλυτα συμπαγής και έχει αυτή τη στιγμή μία μοναδική συσπείρωση. Η ΝΔ είναι σφιχτή γροθιά. Δεν υπάρχουν καραμανλικοί και μητσοτακικοί... Αυτά είναι ανοησίες, ουδείς νεοδημοκράτης ασχολείται με θλιβερές αστειότητες».

Ωστόσο, κι ενώ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ανέβει οι ρυθμοί της προετοιμασίας για την παρουσία του αρχηγού της στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης όσο και τις επαφές του στο εξωτερικό, το κακό προηγούμενο του φλερτ με την εσωστρέφεια ταλανίζει τη ΝΔ και ενίοτε γίνεται τροχοπέδη στην προβολή προς τα έξω σημαντικών πρωτοβουλιών του κόμματος.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά από τη Ζάκυνθο τις, μετά τις διακοπές, περιοδείες του στην περιφέρεια. Στην επίσκεψή του θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς με θέμα τον Τουρισμό και θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου.

Η ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ της ΝΔ είναι από τους βασικούς στόχους της με το βλέμμα τόσο στη διεύρυνσή της όσο και στην παρουσίαση μιας ρεαλιστικής -και όχι λαϊκίστικης όπως συχνά επισημαίνει- πρότασης διακυβέρνησης. Στη γραμμή αυτή αναπτύσσει τη δράση «Κανένας στο περιθώριο», με την οποία επιδιώκει να αναγνωρίσει την προσφορά και να βοηθήσει έμπρακτα τις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κυρίως οργανώσεις που στηρίζονται από μη κρατικούς ή ιδιωτικούς φορείς.

Γέφυρα επικοινωνίας
Σκοπός είναι μέσω αυτών των δράσεων να συμβάλει στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού και τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων στοχεύοντας ταυτόχρονα να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των αντίστοιχων φορέων με όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Τα θέματα της επικαιρότητας δίνουν παράλληλα επιπλέον αφορμές. Χθες, ο υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, μαζί με άλλους 32 βουλευτές του κόμματος, ζήτησαν να έρθει στη Βουλή η τραγωδία της Αίγινας, καταθέτοντας ερώτηση για «τα αναπάντητα ερωτήματα, που αφορούν την αντίδραση και τη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας». Διατυπώνουν επίσης το ερώτημα αν «συνηθίζεται να μεταβαίνει άμεσα ο αρμόδιος υπουργός στο σημείο μιας ναυτικής τραγωδίας» και αν «νοείται ανάμειξή του σε μία υπό διερεύνηση υπόθεση»;

Σε μια πρώτη απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, αναφέρεται πως «χρειάστηκαν 8 μέρες για να πάρει μπρος και ο μηχανισμός της ΝΔ, ως ουραγός στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και στους... έγκριτους εκπροσώπους της "αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας"». Διευκρινίζεται επίσης ότι θα υπάρξει σύντομα «η οφειλόμενη, ειλικρινής και πλήρης απάντηση σε όλα τα ερωτήματά τους στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos