Συνεχίζεται η μαραθώνια διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών

31 Αυγούστου 2016 13:17

Ομαλά συνεχίζεται ως αυτήν την ώρα η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, η οποία συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αδειούχων.


Νωρίτερα, δικαστικός επιμελητής θυροκόλλησε ασφαλιστικά μέτρα εκ μέρους του STAR, του ALPHA, του Σκάι, του Ant1 και του Mega, ενώ αντίστοιχοι φάκελοι αναμένεται να θηροκολληθούν εκ μέρους και άλλων τηλεοπτικών σταθμών που συμμετέχουν στη διαδικασία, καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που μπορουσε να γίνει αυτή η επίδοση.

Οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ από χθες το πρωί, συμμετέχοντας σε μία χρονοβόρα διαδικασία δημοπρασίας.

Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα θα βγει από το κτίριο της ΓΓΕΕ πριν και οι τέσσερις άδειες να κατοχυρωθούν στους νικητές, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα ροής πληροφόρησης από «μέσα προς τα έξω», καθώς ουδείς διαθέτει κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αμετακίνητοι παραμένουν από νωρίς το πρωί, στις θέσεις τους έξω από τη Γραμματεία, και οι δημοσιογράφοι, αναμένοντας «λευκό καπνό» από τη δημοπρασία. Και σήμερα το κτίριο περιφρουρείται από ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ μία κλούβα αποτρέπει τη θέση και στάθμευση έξω από τα γκαράζ της ΓΓΕΕ.
Συνεχίζεται η μαραθώνια διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών

Χθες βράδυ, κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούσαν διάφοροι τονίζνοντας ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής. Ωστόσο η φημολογία ότι τα μεσάνυχτα «σφραγίστηκε» και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια είναι έντονη. Γύρω στις 6 το απόγευμα της Τρίτης είχε διαρρεύσει ότι είχε «κλειδώσει» η πρώτη άδεια.

Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός διασφαλίζει ότι θα μεγιστοποιηθεί το τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο
«Για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου σε έναν διαγωνισμό πρέπει να αποτραπεί η ροή πληροφοριών μεταξύ των διαγωνιζομένων. Αυτήν την πρόνοια είχαμε και γι' αυτό σχεδιάσαμε τον διαγωνισμό με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται αναφορικά με τα δρακόντεια μέτρα της δημοπρασίας υπογράμμισε ότι η σημερινή διαδικασία βρίσκεται σε αντιπαραβολή και σε αντίθεση με τον διαγωνισμό για τον ψηφιακό πάροχο- με τον οποίο δόθηκε σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή για 15 χρόνια όλο το ψηφιακό φάσμα- όταν οι συμμετέχοντες λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί, εκείνον τον καιρό, είχαν τη δυνατότητα, όχι μόνο να ανταλλάξουν πληροφορίες, αλλά είχαν και τον χρόνο να συνασπιστούν σε ένα επιχειρηματικό σχήμα. «Σε αντίθεση με τις τακτικές αυτές, ο σημερινός διαγωνισμός, κατ' εφαρμογή του Συντάγματος, διασφαλίζει ακριβώς ότι θα μεγιστοποιηθεί το τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο και ότι θα είναι καθαροί οι όροι», σημείωσε.
Συνεχίζεται η μαραθώνια διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό, ο υπουργός Επικρατείας τνισε ότι «η ΝΔ οφείλει να αλλάξει αυτήν τη θέση σήμερα».

«Είναι νομίζω προσβολή στη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη και οφείλει σήμερα να βγει και να διατυπώσει τη θέση ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο διαγωνισμός αυτός είναι ο διαγωνισμός, ο οποίος για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα απονείμει νόμιμες άδειες και η ταύτιση της ΝΔ με ορισμένα πάρα πολύ συγκεκριμένα και ιδιαίτερα συμφέροντα είναι, νομίζω, ένα πάρα πολύ αρνητικό γεγονός».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos