Έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα: Τα υπουργεία αλλάζουν, ο ανασχηματισμός αργεί

01 Νοεμβρίου 2016 11:51

Σε τροχιά ανασχηματισμού βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς είναι έτοιμη να προωθήσει μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων τη σύσταση (και ανασύσταση) πέντε υπουργείων, καθώς και την αντίστοιχη μεταφορά αλλά και αναβάθμιση Γενικών Γραμματειών, κάτι που θα φέρει νέα πρόσωπα στο αναμενόμενο νέο κυβερνητικό σχήμα αλλά και μετονομασίες υπουργείων, για πολλοστή φορά την τελευταία 6ετία.


Ηδη από την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ολοκλήρωσε κάποιες από τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο οργανωτικό σχήμα των υπουργείων, «σπάζοντας» στα δύο μεγαλύτερες κεντρικές διοικητικές μονάδες ή δημιουργώντας ξανά άλλα υπουργεία, που στο παρελθόν είχαν καταργηθεί ή συγχωνευθεί σε σχηματισμούς ογκωδέστερους.

Με τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων προβλέπεται η σύσταση τριών νέων και ξεχωριστών υπουργείων Ενέργειας, Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και Ψηφιακής Πολιτικής με αντίστοιχη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις σημερινές οργανικές μονάδες των υπουργείων και των Γ. Γραμματειών που αναβαθμίζονται σε υπουργεία.

Παράλληλα, προβλέπεται η ανασύσταση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του υπουργείου Τουρισμού, με τμηματικό «σπάσιμο» των «υπερυπουργείων», στα οποία μέχρι τώρα υπαγόταν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos