Βάζουν στόχο τα επιδόματα οι δανειστές - Αναπηρικά και προνοιακά στο τραπέζι

02 Νοεμβρίου 2016 10:16

Αλλαγές στον Προνοιακό Χάρτη της χώρας, με αναδιαρθρώσεις, καλύτερη στόχευση, ενδεχομένως ενοποιήσεις και καταργήσεις επιδοματικού τύπου παροχών σε χρήμα ή/και σε είδος έρχονται με τη δεύτερη αξιολόγηση. Το θέμα πέφτει στο τραπέζι του Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, όπως περιέγραψε και ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ σε επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο.


Στόχος είναι να καλυφθούν οι... τρύπες για τη χρηματοδότηση της πανελλαδικής εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το ΚΕΑ προϋπολογίζεται για το 2017 στα 760 εκατ. ευρώ, ενώ οι δανειστές εμμένουν στην εξασφάλιση πόρων μόνιμου χαρακτήρα. Τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών φέρονται να αναζητούν περί τα 250 εκατ. ευρώ.
Χθες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έδωσε στο Κοινοβούλιο της Ολλανδίας την επικαιροποιημένη ατζέντα του επικείμενου Eurogroup. Αναστάτωση προκλήθηκε καθώς αρχικά θεωρήθηκε ότι ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ανοίγει ξανά θέμα Ασφαλιστικού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos