Γιάννης Βρούτσης: Κλειστό γραφείο ΟΑΕΔ στη Μύκονο δεν νοείται!

10 Νοεμβρίου 2016 18:15

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που αφορά τη νήσο Μύκονο του Νομού Κυκλάδων.


Ειδικότερα:
Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μυκόνου (α.π. 9543/9-11-2016), σχετικά με την άμεση στελέχωση του γραφείου του ΟΑΕΔ στη Μύκονο.
Ειδικότερα, στο έγγραφο του ο Δήμαρχος, επισημαίνει την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης του γραφείου του ΟΑΕΔ στη Μύκονο, καθώς μετά τη συνταξιοδότηση και των τελευταίων μονίμων υπαλλήλων που παραχωρούσε μέχρι πρότινος ο Δήμος για τη λειτουργία του, δεν δύναται πλέον να διαθέσει άτομα που να μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει. Ως εκ τούτου η λειτουργία του γραφείου του ΟΑΕΔ στη Μύκονο έχει σταματήσει, με εκατοντάδες υποθέσεις να συσσωρεύονται και να εκκρεμούν.

Είναι ανεπίτρεπτο, η Μύκονος, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα με εκατοντάδες επιχειρήσεις και τουριστικές μονάδες, που απασχολούν μεγάλο πλήθος ανθρώπινου δυναμικού, να παρουσιάζει αυτή την απαράδεκτη εικόνα.
Κλειστό γραφείο ΟΑΕΔ στη Μύκονο δεν νοείται!

Ως συνέπεια, είναι η άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία που υφίστανται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, καθώς για τη διευθέτηση των υποθέσεων τους αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στη Σύρο με σημαντικό οικονομικό κόστος.
Δυστυχώς οι ανάγκες και τα προβλήματα των Κυκλάδων πολλαπλασιάζονται, η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου συνεχώς επιδεινώνεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδιαφορεί.
Με το έγγραφό του ο Δήμαρχος Μυκόνου, επισημαίνει το πρόβλημα, καθώς και την αναγκαιότητα της παραμονής και λειτουργίας του γραφείου του ΟΑΕΔ στη Μύκονο, ενώ παράλληλα εκφράζει την έντονη ανησυχία των επιχειρηματιών και των κατοίκων του νησιού.

Για το λόγο αυτό ζητείται η παρέμβαση της αρμόδιας υπουργού, προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα το γραφείο του ΟΑΕΔ στη Μύκονο και να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή λειτουργία του και κατ’ επέκταση η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των κατοίκων του νησιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos