Επίσκεψη Ομπάμα: Στήριξη και δώρα φέρνει ο Ομπάμα

14 Νοεμβρίου 2016 11:51

Την ηχηρή παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα από την Αθήνα για την επίλυση του χρέους και τη στήριξη της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος αναμένει η κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε σύσκεψη με το επιτελείο του το Σάββατο το μεσημέρι προετοίμασε την ατζέντα των ζητημάτων που θα θέσει στον Αμερικανό πρόεδρο.


Το Μέγαρο Μαξίμου έχει τεθεί έτσι κι αλλιώς σε κατάσταση συναγερμού για τη διήμερη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ - δεν αποκλείεται δε με την αμερικανική αποστολή η έλευση και επιχειρηματιών στο ελληνικό έδαφος. Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη ταυτίζεται με την προσδοκία για την εκπομπή θετικών μηνυμάτων υπέρ της προσπάθειας της κυβέρνησης Τσίπρα για την έξοδο από την κρίση - άλλωστε με τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος Ομπάμα εμφανίστηκε αποφασισμένος να στηρίξει την Ελλάδα στη «διαρκή» προσπάθειά της, διαβεβαιώνοντας ότι «όσο η Ελλάδα συνεχίζει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και διασφαλίζει την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων, οι Ελληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο στις ΗΠΑ».

Ο κ. Ομπάμα εξήρε με τις δηλώσεις του τη συμμαχία ΗΠΑ - Ελλάδας, επεσήμανε ότι η χώρα έπρεπε να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και συνεχάρη την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για «τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει».
«Θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ?συμπεριλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους? ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στην Αθήνα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos