Ανάσα για το χρέος, γρίφος για νέα μέτρα

06 Δεκεμβρίου 2016 13:06

Πιο κοντά στην ποσοτική χαλάρωση μετά τη μείωση κατά 45 δισ. του δημόσιου χρέους. Οι δανειστές επιστρέφουν για το άμεσο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης. Μάχη για τα μέτρα που απαιτούνται για το πλεόνασμα 3,5% του 2018. Τσακαλώτος: Μεγάλη εθνική επιτυχία η συμφωνία.

Αμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ανεξάρτητα από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης που αναμένεται κατά το επόμενο έτος, αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Με βάση τα μέτρα αυτά, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 20% του ΑΕΠ το 2060, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Ωστόσο, αργά τη νύχτα, πηγές του ΔΝΤ έκαναν λόγο για ανεπαρκή μέτρα, προϊδεάζοντας για μία δύσκολη συνέχεια.

«Εχουμε κάνει αρκετή πρόοδο σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα. Σε ενάμιση χρόνο έχουμε καταφέρει η Ελλάδα να γυρίσει τη σελίδα σε μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση. Θα πρέπει να υπάρξουν κάποιοι στόχοι που θα καθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Στο ίδιο πνεύμα και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιβεβαίωσε τη συζήτηση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους όπως είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Μάιο.
Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας της συνεδρίασης.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos