Πιθανή συνάντηση Παυλόπουλου - Τσίπρα την ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

05 Ιανουαρίου 2017 01:41

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, με αποκλειστικό αντικείμενο το Κυπριακό.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότερη ημέρα της συνάντησης είναι η Τρίτη, μετά δηλαδή τις κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός, τη Δευτέρα, με τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και λίγο πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, για τις ανάγκες της πολυμερούς Διάσκεψης (εφόσον αποφασισθεί η μετάβασή του εκεί).

Την ίδια στιγμή, εννέα ημέρες απομένουν ως την πολυμερή Διάσκεψη, και οι τακτικές κινήσεις όλων των πλευρών είναι στο αποκορύφωμά τους. «Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε την τουρκική στάση υποχωρώντας από τις αρχές μας» αλλά ούτε και να ακολουθήσουμε την τουρκική λογική «καλλιέργειας και αξιοποίησης του εθνικισμού για εσωτερική κατανάλωση», είναι το μήνυμα που στέλνει κυβερνητική πηγή, μέσω του ΑΠΕ -ΜΠΕ. Προσέγγιση (αυτή της καλλιέργειας του εθνικισμού) που «πλήρωσε η χώρα», προσθέτει η ίδια πηγή, υπονοώντας στη διαχείριση του ονοματολογικού στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Η Ελλάδα -σε σταθερό συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία - είναι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προσηλωμένη στην επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης, λύσης, βασισμένης στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής. «Δεν προχωράμε με αυταπάτες, δεδομένης και της διαχρονικής τουρκικής στάσης στο Κυπριακό αλλά και των πρόσφατων εξελίξεων στη χώρα. Ωστόσο, δεν μπαίνουμε στις συνομιλίες με λογική διαχείρισης blame game» διευκρινίζει η κυβερνητική πηγή στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos