Πάνω από 30 εκατομμύρια τουρίστες περιμένει η Ελλάδα το 2017

31 Ιανουαρίου 2017 11:04

Προσδοκίες ότι θα φιλοξενήσουμε πάνω από 30 εκατομμύρια. τουρίστες το 2017 δημιουργούν τα τελευταία στοιχεία από τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και των κρατήσεων που έρχονται από τις βασικές τουριστικές αγορές της Ελλάδας στο εξωτερικό.


Το 2016 έκλεισε με τις αφίξεις τουριστών να σημειώνουν για μία ακόμη χρονιά ρεκόρ στα 28,4 εκατομμύρια επισκέπτες, κόντρα στο αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί για την χώρα μας λόγω προσφυγικού και αρκετά πάνω από τον στόχο των 27,5 εκατομμυρίων, που είχε θέσει η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Βασική παράμετρος της περσινής επιτυχίας ήταν η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ως και τα τέλη Νοεμβρίου, η άνοδος του χειμερινού τουρισμού και η καθιέρωση Αθήνας και Θεσσαλονίκης ως all season προορισμούς. Για το 2017, οι ενδείξεις είναι πως θα υπάρξει περαιτέρω άνοδο, κυρίως επειδή οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αυξήσει σημαντικά τις απευθείας πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς, όπως και τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων κατά 20% σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Οι προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού για δρομολόγηση νέων πτήσεων μετά από συνεχείς πιέσεις και διαπραγματεύσεις με μεγάλους tour operators και αεροπορικές εταιρείες, απέδωσαν έως τώρα 3,6 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις για το 2017. Ενώ, η συνέχεια της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό με περαιτέρω έμφαση στο άνοιγμα νέων αγορών, ιδίως στην Ασία, την επιμήκυνση της σεζόν και σε άλλες περιοχές της χώρας αλλά και την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου αποτελούν τους στόχους του υπουργείου Τουρισμού για τη φετινή σεζόν.

Η υπάρχουσα εκτίμηση είναι ότι η αύξηση μπορεί να είναι της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων επιπλέον αφίξεων, και αυτό παρά την πτώση που αναμένεται να παρουσιαστεί στην κρουαζιέρα λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία. Σημειωτέον πως οι εξελίξεις στην Τουρκία θα επηρεάσουν αρνητικά την κρουαζιέρα, δεδομένου ότι οι περισσότερες εταιρείες προτιμούν να πραγματοποιούν κρουαζιέρες που περιλαμβάνουν δύο χώρες ως προορισμούς. Γι' αυτό και ένας από τους στόχους που έχουν τεθεί από την κυρία Κουντουρά για τα επόμενα χρόνια είναι να επιδιωχθεί η Ελλάδα να περιλαμβάνεται σε κρουαζιέρες που περιλαμβάνουν άλλες χώρες της Μεσογείου όπως η Ιταλία και η Κροατία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos