Σημαντικές συναντήσεις Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον

25 Ιουλίου 2011 13:37

κ. Βενιζέλος θα έχει σειρά συναντήσεων τη Δευτέρα με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, του Κογκρέσου και του ΔΝΤ.

Σειρά συναντήσεων θα έχει σήμερα στην Ουάσιγκτον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά τη χθεσινοβραδινή άφιξή του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Βασίλης Κασκαρέλης, παρέθεσε δείπνο προς τιμή του.

Ο κ. Βενιζέλος θα ξεκινήσει τις επαφές του με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, και στη συνέχεια θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει και με άλλους αξιωματούχους του ΔΝΤ.

Ακολούθως, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, και με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ. Στη συνέχεια, θα έχει συνομιλίες με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου θα συνεχιστεί με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου, τους γερουσιαστές Τιμ Τζόνσον (πρόεδρο της Επιτροπής Γερουσίας για Τραπεζικές, Οικιστικές και Αστικές Υποθέσεις) και Τζον Κέρι (πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων).

Αργά το απόγευμα (τοπική ώρα), ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στο Peterson Institute for International Economics, με θέμα: «Ελληνική κρίση: προκλήσεις και ευκαιρίες» και αργά το βράδυ θα αναχωρήσει από τις ΗΠΑ.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos