ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (630)

Οι 1.200 θέσεις που διατέθηκαν δωρεάν στο ευρύ κοινό μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

δανικά, τον Σεπτέμβριο θα έχουμε τα εγκαίνια των κινηματογράφων της Σταδίου, «Αττικόν» και «Απόλλων». Mπορεί να ακούγεται σαν το σύγχρονο γεφύρι της Αρτας, αλλά αυτή τη φορά όλα τα εμπόδια μοιάζει να έχουν αρθεί και ο εργολάβος, το πιθανότερο, θα εγκατασταθεί μέσα στον Μάρτιο. «Οι εργασίες θα απαιτήσουν περί τους τέσσερις μήνες», λέει ο αρχιτέκτων Γιάννης Βεντουράκης, του γραφείου Betaplan, που έχει αναλάβει τη λειτουργία των κινηματογράφων.

Πώς γίνεται ένα νεκροταφείο να προσελκύσει επισκέπτες και πώς μπορεί να συνδεθεί με έναν τόπο γεμάτο ζωντάνια; Παρόμοια ερωτήματα θα απασχολήσουν τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο όταν θα έρθει η ώρα να καταπιαστεί με τον σχεδιασμό του μουσείου

Στην πρώτη ματιά θα σε ξαφνιάσει. Στη δεύτερη θα χαμογελάσεις.

Θέμα χρόνου είναι η επαναλειτουργία των κινηματογράφων Αττικόν και Απόλλων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες από τους ανθρώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εγκρίθηκε δωρεά για τις εργασίες που χρειάζονται, ώστε να ξαναζωντανέψουν όχι μόνον οι δύο σημαντικοί για τη ζωή της πόλης κινηματογράφοι, αλλά και να αναπνεύσει μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια είναι ανοικτή πληγή.

«Aϊντε, κάντε όλοι στην μπάντα/ να βγει να χορέψει ο Σαλονικιός/ άιντε, κάντε του λεζάντα/ τη βραδιά να κλέψει ο Σαλονικιός», τραγουδούσε με αυστηρότητα ο Στράτος Διονυσίου το 1985 σε μια Αθήνα που ήταν έτοιμη να πάρει φωτιά στις πίστες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Σύνδεση / Εγγραφή