ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (627)

Στην πρώτη ματιά θα σε ξαφνιάσει. Στη δεύτερη θα χαμογελάσεις.

Θέμα χρόνου είναι η επαναλειτουργία των κινηματογράφων Αττικόν και Απόλλων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες από τους ανθρώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εγκρίθηκε δωρεά για τις εργασίες που χρειάζονται, ώστε να ξαναζωντανέψουν όχι μόνον οι δύο σημαντικοί για τη ζωή της πόλης κινηματογράφοι, αλλά και να αναπνεύσει μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια είναι ανοικτή πληγή.

«Aϊντε, κάντε όλοι στην μπάντα/ να βγει να χορέψει ο Σαλονικιός/ άιντε, κάντε του λεζάντα/ τη βραδιά να κλέψει ο Σαλονικιός», τραγουδούσε με αυστηρότητα ο Στράτος Διονυσίου το 1985 σε μια Αθήνα που ήταν έτοιμη να πάρει φωτιά στις πίστες.

Δεν διέκρινα ούτε ίχνος έπαρσης. Ούτε καν εκείνο το βλέμμα που έχουν οι έφηβοι όταν καμώνονται στην παρέα για τα επιτεύγματά τους. Και όμως, ο 16χρονος Γιάννης Τσουμαράκης και η 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου είναι ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα και μαγνητίζουν κάθε βράδυ εκατοντάδες βλέμματα με την ειλικρίνεια και την αγνότητά τους.

Σάββατο βράδυ γίνονται οι «δουλειές» στο Θεατρικό Μουσείο και μάλιστα ξεδιάντροπα. Από το παράθυρο της πρόσοψης, δίπλα στην είσοδο του μουσείου και κάτω ακριβώς από τη σκάλα που οδηγεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, μπήκαν οι διαρρήκτες, αφαιρώντας τα κάγκελα. Προχώρησαν στο εσωτερικό, όπου βρίσκονται τα γραφεία του μουσείου, αφαίρεσαν δύο υπολογιστές, cd και αρχειακό υλικό σε κασέτες, πήραν μαζί τους μια κέρινη προτομή του Καρόλου Κουν, θεωρώντας ότι είναι από ορείχαλκο, την οποία εγκατέλειψαν αργότερα και κάπνισαν με άνεση τα τσιγαράκια τους – ποιον να φοβηθούν εξάλλου;

Να είσαι στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου μέσα στο λιοπύρι του μεσημεριού και ωστόσο να μπορείς να φανταστείς αυτόν τον τόπο όπως θα είναι σε μερικά χρόνια.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Σύνδεση / Εγγραφή