Συναυλίες και εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής

22 Ιουνίου 2015 11:53

Πολλές εκδηλώσεις, συναυλίες και ξεναγήσεις πραγματοποιούνται σήμερα με τη φροντίδα του υπουργείου Πολιτισμού και με την αφορμή της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής. Ξεχωρίζουμε για σήμερα το πρωί, στις 11 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, τη συναυλία της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Purcell, Schumann, Verdi, Bizet, Rossini, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Κουρουπού κ.ά.

Στις 6.30 μ.μ. αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών θα κάνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων με τίτλο: «Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του λόφου Φιλοπάππου». Το σημείο συνάντησης για τους ενδιαφερόμενους είναι επί των οδών Απ. Παύλου και Διον. Αρεοπαγίτου (μπροστά στο φυλάκιο).

Το βράδυ, στις 8 μ.μ., στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών η χορωδία Polyphonica Voices και η ομάδα κρουστών Polyphonica Drums έχουν ετοιμάσει ένα μουσικό ταξίδι το οποίο ξεκινά από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και φτάνει μέχρι την Αφρική και τη Νότια Αμερική, με γνωστά τραγούδια και κομμάτια από διάφορα μέρη του κόσμου. Αμέσως μετά, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προτείνει μια περιήγηση σε συνθέσεις που γράφτηκαν από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα. Τα σολιστικά μέρη θα ερμηνεύσουν οι τρομπετίστες Παναγιώτης Καίσαρης και Γιάννης Καραμπέτσος και ο βιολονίστας Γιώργος Μάνδυλας. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο μαέστρος Ουίλιαμ Κούνχαρντ.

Θα ακολουθήσουν ο Βασίλης Γισδάκης και ο Δαμιανός Πάντας, με τραγούδια από το νέο τους δίσκο. Η Ημέρα της Μουσικής θα κλείσει με τους Happy Dog Project (φωτογραφία) και τις γεμάτες ρυθμό μουσικές τους. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos