Τεράστιες ουρές για τα φθηνά εισιτήρια του Θεάτρου Τέχνης

02 Οκτωβρίου 2015 10:21

Οι ουρές που υπήρχαν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, την Τετάρτη το απόγευμα, δεν ήταν για το ΙΚΑ. Για το θέατρο ήταν.

Για το Θέατρο Τέχνης συγκεκριμένα, που είχε ανακοινώσει ότι στις 30/9, από 5-10 μ.μ., όσοι ήθελαν θα μπορούσαν να προμηθευτούν 2 εισιτήρια για κάθε παράσταση της σεζόν, για όποια ημερομηνία επέλεγαν, έναντι της τιμής των 3 ευρώ ανά εισιτήριο. Αυτό που έγινε δεν το περίμεναν ούτε όσοι είχαν την ιδέα. Στην οδό Φρυνίχου η ουρά κάποια στιγμή έκλεισε και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οσο για το Υπόγειο, στο κτίριο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στην οδό Πεσμαζόγλου, η ουρά ξεκινούσε από το ταμείο του Υπογείου και τύλιγε, κυριολεκτικά, το τετράγωνο. Κάποια στιγμή είχε περάσει και απέναντι και έφτανε μέχρι το ύψος του REX.

 

Η «Κ» βρέθηκε και στα δύο μέρη. Είδαμε όλες τις ηλικίες και όλες τις γενιές να περιμένουν υπομονετικά, αρκετοί έχοντας ένα βιβλίο μαζί τους. Οι περισσότεροι είχαν εκτυπώσει το πρόγραμμα και έκαναν συνεννοήσεις προτού φτάσουν στα ταμεία για να καταλήξουν στην επιθυμητή ημέρα. «Ηρθα στις 4 μ.μ. και έχω αριθμό 114», μας είπε μια κυρία στη Φρυνίχου. Η ώρα ήταν 5.30 μ.μ. και από τα ταμεία, με ντουντούκα, φώναζαν τον αριθμό 15!

Υπήρχαν κάποιες δυσλειτουργίες, κι αυτό γιατί όσοι πήγαν νωρίς αυτοοργανώθηκαν σε μια λίστα ερήμην του Θεάτρου Τέχνης και αυτό μπέρδεψε τα πράγματα. Το Θέατρο Τέχνης ζητάει συγγνώμη απ' όσους δεν κατάφεραν να προμηθευτούν εισιτήριο, παρά τις ώρες που περίμεναν. Πάντως την Τετάρτη εξυπηρετήθηκαν 3.500 θεατές στις δύο σκηνές του Θεάτρου Τέχνης! Και παρά τα μικροπροβλήματα και τους μικροεκνευρισμούς, ήταν η πιο συγκινητική και ενθαρρυντική ουρά που έχουμε δει ποτέ στην Αθήνα!

Το Θέατρο Τέχνης δεν είναι το μόνο που προσπαθεί να καλύψει τις δυσκολίες της εποχής, τόσο τις δικές του όσο και του κοινού. Πολλοί θεατρικοί φορείς το επιχειρούν με διάφορους τρόπους.

• Το θέατρο «Πόρτα» κάνει επίσης μια μεγάλη προσφορά: προσφέρει σε 300 φίλους του θεάτρου από ένα πάσο διαρκείας για όλες τις φετινές παραγωγές του (συνολικά 49) στη συμβολική τιμή των 50 ευρώ!

• Το Θέατρο του Νέου Κόσμου προσφέρει το εισιτήριο για κάθε παράσταση που θα αγοραστεί μέχρι την παραμονή της πρεμιέρας, στην τιμή των 10 ευρώ. Υπάρχουν και φέτος ειδικά εισιτήρια για ανέργους, ενώ οι τιμές των παραστάσεων είναι πιο φθηνές από Δευτέρα έως Παρασκευή.

• Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοίνωσε νέες μειωμένες τιμές σε όλες τις κατηγορίες εισιτηρίων που φτάνουν στο -33% σε σχέση με πέρυσι, πολύ μειωμένες τιμές για θέσεις περιορισμένης ορατότητας και σε αρκετές παραστάσεις προσφέρονται 150 εισιτήρια σε ανέργους στην τιμή των 5 ευρώ!

• Το Εθνικό Θέατρο καθιερώνει εισιτήριο των 10 ευρώ για «νέους έως 28 και άνω των 65 ετών». Από φέτος διατίθεται οικογενειακό εισιτήριο των 40 ευρώ για 4μελείς οικογένειες, ενώ καθιερώνονται πολλές μειώσεις σε όλες τις κατηγορίες εισιτηρίων.

• Το ΚΘΒΕ εξασφαλίζει δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους για παραστάσεις Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, και σημαντικές μειώσεις σε όλες τις κατηγορίες εισιτηρίων.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos