Ζητείται επειγόντως λύση για το Μέγαρο Μουσικής

22 Οκτωβρίου 2015 13:01

Οι χθεσινές εικόνες στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας με τους εργαζομένους να πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Μεγάρου Μουσικής, μαρτυρούν την παράταση της αβεβαιότητας που ταλαιπωρεί τον οργανισμό τα τελευταία χρόνια.

Το σωματείο εργαζομένων ανακοίνωσε δύο νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, η πρώτη για αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου (12.00 - 15.00 και 18.00 - 21.00) και η δεύτερη, 24ωρης διάρκειας, αυτήν τη φορά, για την ερχόμενη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

 

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι διανύουν «τον έκτο μήνα με πολύ σοβαρά προβλήματα στην καταβολή των δεδουλευμένων μας».

Την ίδια ώρα που οι κινητοποιήσεις πυκνώνουν, στο παρασκήνιο παρατηρείται έντονη κινητικότητα: το κλίμα ανάμεσα στη διοίκηση του ΟΜΜΑ (Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών) και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού εμφανίζεται ως καλό και παραγωγικό. Ως εκ τούτου, αναμένεται από ημέρα σε ημέρα η κατάθεση της τέταρτης, κατά σειρά, τροπολογίας στη Βουλή, που δίνει κάθε φορά προσωρινή λύση στα προβλήματα του Μεγάρου. Χωρίς την τροπολογία το Μέγαρο δεν έχει διοίκηση, δεν διαθέτει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα με αποτέλεσμα τα απολύτως αναγκαία έσοδα που προκύπτουν από τις παραστάσεις του να μην μπαίνουν ποτέ στα ταμεία του. Ετσι δεν μπορούν να πληρωθούν εργαζόμενοι, συνεργάτες κ.ά. Για να ξεφύγει το Μέγαρο από το «μαρτύριο της σταγόνας» θα πρέπει, επιτέλους, να έρθει στη Βουλή η λεγόμενη «οριστική λύση» που περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, τη μεταβίβαση της κυριότητας των εγκαταστάσεων του ΜΜΑ στο ελληνικό Δημόσιο ως αντάλλαγμα για την ανάληψη των δανειακών του υποχρεώσεων.

Παρά τις δυσκολίες, το Μέγαρο κατορθώνει να γεμίζει τις αίθουσές του, ο κόσμος στηρίζει τον οργανισμό που ποτέ δεν υπήρξε «κρατικοδίαιτος» (η κρατική επιχορήγηση δεν υπερέβη ποτέ το 48% του προϋπολογισμού του) αλλά πληρώνει αστοχίες του παρελθόντος

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos