Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής 19 Φεβουαρίου

19 Φεβρουαρίου 2016 10:15

•Την ανερχόμενη σολίστ Τιάνγουα Γιανγκ φιλοξενεί η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για το Κοντσέρτο για βιολί του Μπρίτεν στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής (Βασ.Σοφίας&Κόκαλη) στις 8.30 μ.μ. Η ορχήστρα, υπό τον Στέφανο Τσιαλή, θα παρουσιάσει ακόμη έργα Μπετόβεν και Σούμαν.

•Για τις πρόσφατες ανακαλύψεις στα βαρυτικά κύματα θα μιλήσει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τύμπιγκεν Κωνσταντίνος Κόκκοτας, ο οποίος κατέχει την έδρα Θεωρητικής Αστροφυσικής, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ (Γ’ Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη) στις 6.30 μ.μ.

 

•«Η Κάδμω» (εκδόσεις Κέδρος) της Μέλπως Αξιώτη, σε φιλολογική επιμέλεια, επίμετρο και σχόλια Μαρίας Κακαβούλια, παρουσιάζεται στον Ιανό (Σταδίου 24) στις 8.30 μ.μ. από τους Μάρω Δούκα, Τιτίκα Δημητρούλια, Παναγιώτη Κουσαθανά και Θωμά Τσαλαπάτη, ενώ η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή θα παρουσιάσει μια σύντομη παράσταση από τη ζωή της συγγραφέως.

•Ο κινηματογραφικός συνθέτης και μουσικός Μάριος Στρόφαλης συμπράττει με τον Αργεντίνο σολίστ της Λατινοαμερικάνικης τζαζ Ρόμαν Γκόμεζ σε ένα μουσικό ταξίδι από τη Μεσόγειο στη Λατινική Αμερική στη σκηνή του Ειλισσού (Αγλαονίκης 3&Βουλιαγμένης) στις 9.30 μ.μ.

•Ο πολυταξιδεμένος DJ Greg de Villanova και ο Αδαμάντιος Καφετζής της Teranga Beat συμπράτουν σε μια βραδιά με βραζιλιάνικο, funky και αφρικάνικο ρυθμό στο Bios.Tesla (Πειραιώς 84) στις 10.30 μ.μ.

•Με πιτζάμες και υπνόσακους θα υποδεχθεί το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ (Αγ.Δημητρίου 159Α) και ο δήμος Θεσσαλονίκης τους ενήλικες που θα συμμετάσχουν στο πρώτο πιλοτικό sleep over. Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στην έκθεση «Η Βούλα Μασούρα και ο κόσμος της», θα παίξουν, θα χορέψουν σουίνγκ και θα δημιουργήσουν τα δικά τους εικαστικά έργα.

•Παράταση παίρνει η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Εγκλημα και Τιμωρία», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Η παράσταση θα παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή στις 7.30 μ.μ.

•Ξεκινά το σεμινάριο των εκδόσεων Πατάκη (Παν.Τσαλδάρη 38) «Γράφοντας (και μιλώντας για) μικροσκοπικές ιστορίες» με εισηγητή τον συγγραφέα Μισέλ Φάις στις 5 μ.μ.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos