Για πρώτη φορά Ελληνας μαέστρος στο Ασπεν

20 Απριλίου 2016 10:29

Νέες κορυφές ετοιμάζεται να κατακτήσει ο κλαρινετίστας και μαέστρος Διονύσης Γραμμένος. Είναι ο πρώτος Ελληνας που καλείται να συμμετάσχει ως μαέστρος στην Αμερικανική Ακαδημία Αρχιμουσικών στο Φεστιβάλ του Ασπεν, το μεγαλύτερο των ΗΠΑ, το οποίο φιλοξενεί ετησίως περισσότερες από 300 συναυλίες με τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.


Η επιλογή του για το φεστιβάλ του ερχόμενου καλοκαιριού, μεταξύ εκατοντάδων συμμετοχών, έγινε από τον διευθυντή του φεστιβάλ Robert Spano, μουσικό διευθυντή της Atlanta Symphony Orchestra και βραβευμένο με 6 βραβεία Grammy.

Γνωρίσαμε τον, 26χρονο σήμερα, Κερκυραίο μουσικό στον διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2008, ως παιδί-θαύμα. Απέσπασε το Α΄ βραβείο, διάκριση που για πρώτη φορά απονεμήθηκε σε πνευστό όργανο στην ιστορία του διαγωνισμού. Από τότε η πορεία του είναι διαρκώς ανοδική με σημαντικές συνεργασίες και εμφανίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόσφατα, μάλιστα, είχε την τιμή να διευθύνει στο Φεστιβάλ της Λουκέρνης και να μαθητεύσει δίπλα στον Bernard Haitink, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για το μαεστρικό ταλέντο και τη μουσικότητά του.

Αν και απέκτησε φήμη σε νεαρή ηλικία, παραμένει ταπεινός και προσηλωμένος στη μεγάλη του αγάπη. «Η μουσική για μένα είναι πάθος, έρωτας», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην «Κ». «Η ζωή μου όλη περιστρέφεται γύρω απ’ τη μουσική και αυτό αποτελεί εξερεύνηση χωρίς τέλος. Αυτή είναι και η μαγεία της – η συνεχής αναζήτηση της αίσθησης του ήχου, της βαθύτερης γνώσης». Παράλληλα με τις δραστηριότητές του ως μαέστρου, ο Διονύσης Γραμμένος συνεχίζει τη σολιστική του καριέρα στο κλαρινέτο και τον ερχόμενο Οκτώβριο θα κάνει το ντεμπούτο του στη Φιλαρμονική του Βερολίνου.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos