×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Φρίκη στη Μαλαισία: 15χρονη βιάστηκε από 38 άνδρες!

31 Μαϊος 2014 10:10

Aποτροπιασμό και ανατριχίλα προκαλεί είδηση που μεταδίδουν τοπικά μέσα στην Μαλαισία, όπου 15χρονο κορίτσι φαίνεται ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 38 άνδρες!

Το τηλεοπτικό δίκτυο Astro Awani και η εφημερίδα The Star αναφέρουν ότι η επίθεση σημειώθηκε στο βόρειο κρατίδιο Κελαντάν στις 20 Μαΐου, όταν το κορίτσι- αφού συναντήθηκε με μια φίλη της-παραπλανήθηκε από κάποιους άνδρες και μπήκε σε μια άδεια καλύβα, στέκι τοξικομανών της περιοχής, η παρουσία των οποίων δεν είχε καταγγελθεί από τους κατοίκους

Εκεί, οι δράστες - οι οποίοι σύμφωνα με τον διοικητή της τοπικής αστυνομίας φέρεται να είναι συνολικά 38- τη βίαζαν ο ένας μετά τον άλλο επί ώρες. Η αστυνομία ερευνά επίσης αν θύμα βιασμού έπεσε και η 17χρονη φίλη της, ενώ έχει συλλάβει 13 άνδρες και αναζητεί και άλλους υπόπτους.

Η εφημερίδα The New Strait Times σημειώνει ότι ένας άνδρας και οι δύο έφηβοι γιοι του είναι μεταξύ των συλληφθέντων, ενώ αρκετοί από τους συλληφθέντες φέρεται να έχουν βρεθεί θετικοί στην αμφεταμίνη.

Η επίθεση έχει προκαλέσει την οργή των οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών.

Στελέχη μουσουλμανικού κόμματος, το οποίο κυβερνά το κρατίδιο, δήλωσαν ότι η πρότασή τους να υιοθετηθούν οι διατάξεις του ισλαμικού νόμου (χουντούντ) που προβλέπει αυστηρές ποινές, θα αποθαρρύνει τους εγκληματίες.

Στη Μαλαισία σχεδόν 3.000 βιασμοί καταγγέλθηκαν στην αστυνομία το 2012, ενώ στο 52% των περιπτώσεων θύματα ήταν κορίτσια μικρότερα των 16 ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας.

Όσοι κρίνονται ένοχοι για βιασμό καταδικάζονται σε έως και 30 χρόνια κάθειρξη και μαστίγωμα, όμως πολλοί άνθρωποι, κυρίως μέσω του διαδικτύου, ζητούν αυστηρότερες ποινές.

«Παρατηρούμε μια αύξηση των βιασμών διότι τα αγόρια μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου πιστεύουν ότι μπορούν να ασκούν βία», δήλωσε στο Reuters η Σούρι Κέμπε, της οργάνωσης Αδελφές στο Ισλάμ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos