×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Telegraph: Οι Ελληνες ενωμένοι στο «Οχι ο Κατσουράνης με Κόστα Ρίκα»

28 Ιουνίου 2014 11:55

Στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook και εναντιώνεται στη συμμετοχή του Κώστα Κατσουράνη στην 11άδα της εθνικής μας στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα αφιέρωσε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι οι Ελληνες επικρότησαν την ΕΠΟ για την πρόσκληση που απηύθυνε στον φιλαράκο του Σαμαρά, Τζέι Μπίτι, να ταξιδέψει στη Βραζιλία για να δει τον αγώνα της εθνικής με την Κόστα Ρίκα μετά την εκστρατεία μέσω σελίδας στο Facebook. Αλλά όταν πρόκειται για το αν θα συμμετάσχει ο διεθνής μέσος Κώστας Κατσουράνης στη βασική 11άδα την Κυριακή η πλειονότητα των Ελλήνων χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης είπαν "Όχι"», τόνισε ο αρθρογράφος.

Η σελίδα Ο Jay paei Mundial για τον 11χρονο «χτύπησε» ξεπέρασε τα 85.000 like την Παρασκευή. Το ρεκόρ αυτό όμως «έσπασε» από την αντίστοιχη για τη μη συμμετοχή του 35χρονου Κατσουράνη, που με τη σειρά της ξεπέρασε τα 95.000 like την ίδια ημέρα.

Ενας από τους ήρωες της έκπληξης του Euro2004, της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το τρόπαιο, ο υπαρχηγός τότε της ομάδας κατηγορήθηκε για την κακή εμφάνιση της εθνικής και την ήττα από την Κολομβία με 3-0 στον πρώτο αγώνα του Μουντιάλ.

Επίσης, με αντίπαλο την Ιαπωνία στο ματς που έληξε χωρίς σκορ, ο Κατσουράνης έπαιξε στον μισό αγώνα και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα εξαιτίας της οξύθυμης συμπεριφοράς του. Αλλά στο 2-1 της Ελλάδας επί της Ακτής Ελεφαντοστού, οπότε και ο Κατσουράνης έκατσε στον πάγκο, οι Έλληνες -όπως λέει ο αρθρογράφος- έπαιξαν τόσο καλά ώστε να προκριθούν στη φάση των «16».

«Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο 35χρονος μέσος έχει κακή επιρροή και στον ΠΑΟΚ, την ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, όταν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό έσπρωξε δυνατά τον Γιάννη Μανιάτη, με τον οποίο είναι συμπαίκτες στην Εθνική», συνεχίζει το άρθρο.

Οι ψυχραιμότεροι αποσόβησαν τις γροθιές μεταξύ των δύο παικτών και ο βετεράνος του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος, είχε χαρακτηρίσει «ντροπή» το περιστατικό. Η ΕΠΟ επίσης είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζε τη συμπεριφορά των δύο παικτών. «Η Εθνική Ομάδα είναι πάνω από κάθε αντιπαλότητα μεταξύ συλλόγων», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος, είπε για το πρόβλημα αυτό: Φυσικά είδα το περιστατικό μεταξύ των δύο παικτών και δεν μου άρεσε καθόλου. Όχι γιατί οι δύο παίκτες είναι στην ομάδα μου, αλλά γιατί δεν μου αρέσει να βλέπω τέτοια σκηνικά γενικότερα. Δυστυχώς, είναι κάτι που βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα και δημιουργούμε κακή εικόνα στο εξωτερικό. Εν προκειμένω, το περιστατικό θεωρείται λήξαν».

Μπορεί ο Σάντος να θεωρεί ότι το πρόβλημα λύθηκε, ωστόσο Κατσουράνης και Μανιάτης εξακολουθούσαν να μην μιλούν μεταξύ τους, λίγες ημέρς προτού ο προπονητής καλέσει τον 23χρονο στην ομάδα για τη Βραζιλία. Και τι είπε για αυτό ο Κατσουράνης; "Ακουσα και διάβασα πολλά αυτές τις ημέρες για μενα. Ως εδώ. Αρκετά. Πρέπει να τιμήσουμε όλους τους παίκτες για αυτό που έχουν πετύχει. Ολα τα άλλα είναι ανοιχτά για συζήτηση. Κάθε ομάδα έχει τη δική της ταυτότητα, τους δικούς της στόχους και παρουσία. Θα πρέπει τώρα να κοιτάξουμε την ιστορική πρόκριση και να σκεφτούμε ότι η ιστορία δεν έχει τελειώσει ακόμη", δήλωσε στην εφημερίδα Livesport.

Ο αρθρογράφος, τέλος, αναφέρει ότι είναι φυσικά απόφαση του Σάντος αν ο Κατσουράνης θα επιστρέψει στη βασική 11άδα, ειδικότερα μετά την αντικατάστασή του από τον έτερο «αρχιτέκτονα» της επιτυχίας του Euro2004, Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος έκανε καλή εμφάνιση στον αγώνα με τους «Ελέφαντες».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos