Αφγανιστάν: Λουτρό αίματος με τη σφραγίδα του Ισλαμικού Κράτους

18 Απριλίου 2015 18:20

Τη σφραγίδα του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται ότι φέρει η επίθεση καμικάζι που σημειώθηκε στη Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον 33 ανθρώπων, ενώ 100 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Άσραφ Γάνι .
Αφγανιστάν: Λουτρό αίματος με τη σφραγίδα του Ισλαμικού Κράτους


Εάν επιβεβαιωθεί, θα σηματοδοτήσει την πρώτη επίθεση που πραγματοποιεί η εξτρεμιστική οργάνωση στη χώρα αυτή.
«Ποιός ανέλαβε την ευθύνη γι' αυτή τη φρικτή επίθεση σήμερα στη Νανγκαρχάρ; Οι Ταλιμπάν δεν ανέλαβαν την ευθύνη γι' αυτή την επίθεση, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη γι' αυτή την επίθεση», δήλωσε ο πρόεδρος Γάνι.
Ενα πρόσωπο το οποίο εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του ΙΚ ανέλαβε με τηλεφώνημά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο και μέσω ενός ιστοτόπου την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς να είναι δυνατό να επαληθευθεί κατά πόσον αυτή η ανάληψη ευθύνης είναι αυθεντική.
Νωρίτερα οι αντάρτες Ταλιμπάν είχαν αρνηθεί την ευθύνη. Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι ανατράπηκαν από την εξουσία από μια υπό τις ΗΠΑ εισβολή το 2001, σπάνια αναλαμβάνουν την ευθύνη για επιθέσεις από τις οποίες σκοτώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών και υποστηρίζουν πως η δράση τους περιορίζεται σε ξένους ή αφγανικούς στρατιωτικούς και κυβερνητικούς στόχους.
«Ήταν μία κακόβουλη πράξη. Την καταδικάζουμε κατηγορηματικά» δήλωσε προς το Ρόιτερς ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos