Θα σκότωναν Κάρολο και Καμίλα - εντοπίστηκαν βόμβες και όπλα

14 Μαϊος 2015 20:53

Μεγάλη επιχείρηση της ιρλανδικής αστυνομίας σε όλη τη χώρα απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του βρετανού πρίγκηπα Καρόλου και της συντρόφου του Καμίλα, την οποία φέρονται να σχεδίαζαν μέλη εθνικιστικών οργανώσεων και συγκεκριμένα του Πραγματικού IRA και της Συνέχειας.


Θα σκότωναν Κάρολο και Καμίλα - εντοπίστηκαν βόμβες και όπλα
Οι έρευνες των αστυνομικών αποκάλυψαν όπλα και εκρηκτικά στην περιοχή του Γλεντφέιμ στο Λέιτριμ, ενώ στον ίδιο χώρο συνελήφθησαν δύο νεαροί, στην κατοχή των οποίων υπήρχε και πιστόλι, όπως αναφέρει η Daily Mail.
Ο Κάρολος και η Καμίλα πρόκειται να επισκεφτούν τη χώρα την επόμενη Τρίτη 19 Μαΐου και να βρεθούν σε μικρή απόσταση από το χώρο των συλλήψεων, στο Μούλαγκμορ, που θα επισκεφτεί ο Κάρολος για να τιμήσει έναν πρόγονό του σκοτώθηκε εκεί το 1979.
Σε άλλες ταυτόχρονες επιχειρήσεις στο Λάουθ, βόρεια του Δουβλίνου και στο Ουέξφορντ η αστυνομία εντόπισε περισσότερους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και όπλα. Συνολικά, ελέγχθηκαν με εφόδους των ειδικών δυνάμεων 20 διαφορετικά σημεία σε όλη τη χώρα και συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, ηλικίας από 21 ως 62 ετών.
Οπως αναφέρουν βρετανικά και ιρλανδικά ΜΜΕ, έχουν δεσμούς με τον Πραγματικό IRA (οργάνωση που προέκυψε μετά την οριστική ειρήνη του IRA με τους Βρετανούς) και της Συνέχειας, άλλης εθνικιστικής οργάνωσης.
Η επιχείρηση παρακολούθησης υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες είχε ξεκινήσει δύο μήνες νωρίτερα, όταν ανακοινώθηκε η επίσκεψη των δύο μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

 

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos