«Ναι» στους γάμους ομοφυλοφίλων ψήφισε το 62% στην Ιρλανδία

25 Μαϊος 2015 10:03

Πανηγύρι στήθηκε στο Δουβλίνο από χιλιάδες άτομα ΛΟΑΤ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα), μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου. Υπέρ του «ναι» τάχθηκε συνολικά το 62% των ψηφισάντων και μόλις το 37% τάχθηκε υπέρ του «όχι».


Η ευρεία νίκη χαρακτηρίζεται ως ιστορική στιγμή για την Ιρλανδία, μια χώρα που είναι εξαιρετικά συντηρητική και στην οποία το ομοφυλοφιλικό σεξ ήταν απαγορευμένο μέχρι το 1993.
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου Ντιάρμουντ Μάρτιν, ανέφερε στο BBC πως παρότι ο ίδιος ψήφισε όχι, «η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει και να κάνει έναν έλεγχο για τη σχέση της με την πραγματικότητα και να μην προχωρήσουμε στην άρνησή της».
Προβληματισμός
Οπως δε συμπλήρωσε: «Αναρωτιέμαι, όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που ψήφισαν ''ναι'' δεν είναι προϊόντα του δικού μας Καθολικού εκπαιδευτικού συστήματος; Λέω ότι υπάρχει μπροστά μας μια τεράστια πρόκληση για το πώς θα περάσουμε το μήνυμα της Εκκλησίας».
Οι χιλιάδες πολίτες που έσπευσαν στο κέντρο του Δουβλίνου και συγκεντρώθηκαν στην αυλή του περίφημου Κάστρου της πόλης για να παρακολουθήσουν την καταμέτρηση, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, που κάνουν την Ιρλανδία την πρώτη χώρα που αναγνωρίζει το δικαίωμα στον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου με δημοψήφισμα.
Στο σημείο έσπευσαν γνωστές προσωπικότητες του κινήματος για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων της Ιρλανδίας, όπως ο Ντέιβιντ Νόρις, ο Ρόρι Ο' Νιλ και η Τζιν Ουέμπστερ. Τη στήριξή του εξέφρασε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Σιν Φέιν, Τζέρι Ανταμς, ο οποίος χαρακτήρισε την ημέρα αυτή ως μια «τεράστια ημέρα για την ισότητα».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos