Βουδαπέστη: Μάχη για μια θέση στα τρένα με προορισμό τη Γερμανία

02 Σεπτεμβρίου 2015 19:11

Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες διαμαρτύρονταν σήμερα μπροστά από τον Ανατολικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βουδαπέστης, φωνάζοντας


"Ελευθερία, ελευθερία" και ζητώντας να τους επιτραπεί να επιβιβαστούν στις αμαξοστοιχίες που έχουν προορισμό την Γερμανία. Ωστόσο ο σταθμός παραμένει κλειστός γι' αυτούς.

 

Περισσότεροι από 2.000 παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων οικογένειες με παιδιά, πολλοί από τους οποίους από την Συρία, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν, περιμένουν στον χώρο μπροστά από τον σταθμό του Κελέτι, τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, σε συνθήκες υπερβολικής ζέστης.

Η Ουγγαρία θα τηρήσει τους κανόνες της ΕΕ, ήταν η απάντηση που έδωσε εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης στην ερώτηση αν η χώρα του θα επιτρέψει ξανά σε πρόσφυγες και μετανάστες να επιβιβαστούν σε τρένα για την Γερμανία, όπως έκανε την Δευτέρα.

"Στο έδαφος της ΕΕ, οι παράνομοι μετανάστες μπορούν να συνεχίζουν το ταξίδι τους μόνον με έγκυρα έγγραφα και τηρουμένων των κανόνων της ΕΕ", σημείωσε.

"Ένα εισιτήριο τρένου δεν ακυρώνει τους κανόνες της ΕΕ", υπογράμμισε.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos