Η μετάλλαξη «του ανέμελου κοριτσιού που κάπνιζε χασίς» σε αδίστακτη καμικάζι

20 Νοεμβρίου 2015 13:40

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Έχω έναν αρραβωνιαστικό, θα παντρευτώ. Είναι μαροκινός. Αφήνω τις βλακείες». Αυτά έλεγε στον γείτονά της, μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις επιθέσεις, η Hasna Ait Boulahcen, η 26χρονη καμικάζι που ανατινάχτηκε κατά την έφοδο της αστυνομίας στο διαμέρισμα του Παρισιού.

Ο γείτονάς της, γέλασε και της είπε : «Μα δεν έχεις τη νοοτροπία των Μαροκινών, πως θα ζήσεις μαζί του;». Τώρα δεν γελάει πια. Η γειτόνισσά του ήταν η καμικάζι που πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά κατά την έφοδο της αστυνομίας σε διαμέρισμα του παρισινού προαστίου Σεν Ντενί. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε στο χώρο και το διαβατήριό της.

 

Η Μαροκινή, φέρεται να είναι η ξαδέρφη του «εγκεφάλου» του μακελειού, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας, σκοτώθηκε επίσης κατά την αστυνομική επιχείρηση.

Στην κοινότητα Aulnay-sous-Bois, οι κάτοικοι αναγνώρισαν αμέσως το πρόσωπο της τζιχαντίστριας όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η φωτογραφία της. Κάποιοι πήγαν να συλλυπηθούν την μητέρα της, κάποιοι αδυνατούν να χωνέψουν ότι αυτό το κορίτσι «που επικοινωνούσε, που ήταν ανοιχτό στο διάλογο» όπως λένε, ανατινάχτηκε. Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Γαλλία, σημειώνει η Parisien.

Η Hasna έμενε από πολύ μικρή σε αυτή τη γειτονιά. Όταν ήταν 5 ετών, χώρισαν οι γονείς της και πήγε σε μια ανάδοχη οικογένεια. Επέστρεψε στην περιοχή κατά την εφηβεία της.

Η 26χρονη απέκτησε την φήμη του χαμογελαστού, ανέμελου, εκκεντρικού κοριτσιού που δεν θα δίσταζε να «χορέψει μόνη της στο δρόμο» φορούσε δερμάτινο, καουμπόικο καπέλο, «κάπνιζε χασίς» και ζούσε «αριστερά και δεξιά».

Έπειτα, εδώ και κάμποσο καιρό, «εξαφανίστηκε». Όταν επέστρεψε ήταν τελείως διαφορετική λένε οι γείτονές της. Φορούσε μαντίλα και τζιλμπάμπ (ένδυμα που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα χέρια και τα μάτια).

«Δεν την γνώρισα» λέει γείτονάς της και προσθέτει ότι του εξομολογήθηκε: «Θα πάω στην Συρία, για τζιχάντ (ιερό πόλεμο)». Αλλά λόγω του ανάλαφρου χαρακτήρά της δεν την πήρα στα σοβαρά, συμπληρώνει.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos