Τουλάχιστον 18 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία

16 Απριλίου 2016 14:21

Σε 18 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με επίσημες πηγές, από τον νέο σεισμό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ιαπωνίας, το οποίο είχε ήδη πληγεί από σεισμό την Πέμπτη.


«Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον δεύτερο σεισμό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαρίκο Κουραμίτσου, υπάλληλος της νομαρχίας του Κουμαμότο που επλήγη από τους δύο σεισμούς.
Την ίδια ώρα ένα πανεπιστήμιο της περιοχής ανακοίνωσε τον θάνατο δύο φοιτητών του.

Παράλληλα σε τουλάχιστον 69.000 έχει ανέλθει ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους στην νομαρχία αυτή μετά τους σεισμούς, μεταδίδουν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Όλα τα δημόσια σχολεία στην πρωτεύουσα της νομαρχίας χρησιμοποιούνται για την προσωρινή στέγαση των σεισμόπληκτων της περιοχής, μετέδωσε το εθνικό δίκτυο NHK.

Οι αρχές απέστειλαν σήμερα φορτίο με τρόφιμα για 66.000 ανθρώπους στην νομαρχία Κουμαμότο.

Οι ιαπωνικές αρχές σκοπεύουν εξάλλου να αποστείλουν στην νομαρχία Κουμαμότο συνολικά 20.000 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας, όπως αποκαλούνται οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις βάσει του Συντάγματος του 1947, το οποίο περιορίζει τον ρόλο τους στην άμυνα της χώρας.

«Αυτήν τη στιγμή 2.000 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας προσφέρουν έργο στην περιοχή, το Σάββατο (σήμερα) άλλα 15.000 μέλη των δυνάμεων αυτών θα σταλούν εκεί, ως την Κυριακή ο συνολικός αριθμός τους θα φτάσει τις 20.000», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα.
Κατά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ο νέος σεισμός είχε επίκεντρο μια περιοχή ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα της νομαρχίας σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και είχε μέγεθος 7,0 βαθμών. Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία έκανε την εκτίμηση ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών.

Ο σεισμός της Πέμπτης, μεγέθους 6,5 βαθμών, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον εννέα ανθρώπων, ενώ άλλοι 760 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας σε περισσότερους από 230 υπολογίζονται οι μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί στην περιοχή από την Πέμπτη.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos