Εντοπίστηκε σήμα από το αεροσκάφος της EgyptAir

27 Μαϊος 2016 10:45

Σήμα που φέρεται να προέρχεται από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο χάθηκε στη Μεσόγειο υπό αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες υποστηρίζουν ότι εντόπισαν Αιγύπτιοι ερευνητές.


Σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ το σήμα αυτό δεν προέρχεται από τα δύο μαύρα κουτιά, αλλά από τη συσκευή εντοπισμού που βρίσκεται στην άτρακτο κάθε αεροσκάφους.

«Ο εντοπισμός του ίχνους αυτού δεν αποκλείεται να αποτελέσει το "κλειδί" για τον εντοπισμό του χαμένου Airbus, καθώς περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την ακτίνα των ερευνών», δήλωσε ο επικεφαλής της αιγυπτιακής έρευνας, Ayman al-Moqadem.

Οι ερευνητές πάντως ελπίζουν ότι μέσα στο αεροσκάφος, ή κοντά σε αυτό, θα βρεθούν τα δύο μαύρα κουτιά που κρύβουν και τις απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος.

Το αεροπλάνο των Αιγυπτιακών Αερογραμμών εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου, με 66 επιβαίνοντες, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ του Παρισιού και του Καΐρου.

Λίγες ημέρες αργότερα οι ερευνητές έχουν εντοπίσει ανθρώπινα μέλη, προσωπικά αντικείμενα των επιβατών καθώς και κάποια κομμάτια του αεροσκάφους όπως καθίσματα, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος του αεροπλάνου δεν έχει εντοπιστεί ακομη.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos