Πληροφορίες θέλουν νεκρό τον αρχηγό του ISIS

15 Ιουνίου 2016 11:47

Αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με την τύχη του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, δημοσιεύονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.


Χθες, λίγες ημέρες μετά την αιματοχυσία στο γκέι μπαρ του Ορλάντο, συριακοί τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και η τουρκική εφημερίδα «Yenis Safak», επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στο ISIS, μετέδιδαν ότι ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης σκοτώθηκε στη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, στη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής.

Πριν από μερικές ημέρες το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumariya είχε μεταδώσει, επικαλούμενο τοπικές πηγές στην επαρχία Νινευή, ότι ο αλ-Μπαγκντάντι μαζί με διοικητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν τραυματισθεί, όταν αεροπορικές επιδρομές έθεσαν ως στόχο τα κρησφύγετά τους κοντά στα συροϊρακινά σύνορα.

Η διάψευση Πάντως, αργότερα χθες το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ανέφερε ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που μάχεται εναντίον του ISIS διέψευσε τα δημοσιεύματα σε επικοινωνία του με τον ιρακινό στρατό. «Οι πληροφορίες για την εξόντωση του αλ- Μπαγκντάντι είναι ανακριβείς, έχω στείλει προσωπικά μήνυμα στο γραφείο Τύπου του διεθνούς συνασπισμού και απάντησαν ότι δεν το έχουν επιβεβαιώσει ακόμα», ανέφερε στο Sputnik ένας εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού.

Τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει πολυάριθμες αναφορές που υποστήριζαν ότι ο 45χρονος ιρακινής καταγωγής αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε χαλίφης πριν από δύο χρόνια, έχει σκοτωθεί, όλες όμως αποδείχθηκαν αναληθείς.

Πάντως η εξόντωσή του, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα για τους τζιχαντιστές που σκορπούν ολοένα και συχνότερα τον τρόμο στη Δύση είτε οργανωμένα από το ISIS είτε με χτυπήματα «μοναχικών λύκων», που ενθαρρύνονται από την τρομοκρατική οργάνωση.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos